Dídac Nadal, portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament de Tarragona: “A Tarragona estem perdent el temps”

0
335

El passat dimarts 29 de gener vau obrir un debat amb els veïns del barri del Port per conèixer les seves necessitats. Quin és l’objectiu d’aquestes trobades?

Des del primer dia que jo vaig entrar a l’Ajuntament, ens estem trobant amb tothom. Aquestes trobades tenen com a objectiu copsar de formar directa quines són les inquietuds i les necessitats dels veïns, i saber a través d’ells què és el que passa al barri i quines propostes tenen de millora. Fem una conversa oberta, on nosaltres posem sobre la taula, quina és la nostra idea per millorar el barri i acabem intercanviant idees.

Els veïns del Port, per exemple, es troben en una situació de col·lapse. Hi passen moltíssimes coses i no hi veuen cap solució. És molt frustrant per ells. Tenen problemes de caràcter inadmissible. Per exemple, el fet de que les escales del Palau de Congressos no acabin de funcionar. Necessiten veure com les soluciones arriben per sortir d’aquesta estat en el que estan.

En l’últim plenari de l’any 2018 el Govern municipal (PSC-PP) va aprovar els pressupostos per al 2019 gràcies a l’abstenció de Cs. Vosaltres no els hi vau donar suport. Què els hi mancava?

Per damunt de tot, hi ha un element imprescindible per nosaltres que és que ens hem de creure que les coses han canviat i que la participació ciutadana és molt important en tots els processos relacionats amb la ciutat. Entenem que una part del pressupost s’ha de sotmetre als veïns.

Paral·lelament, es diu que hi ha un pla de xoc de barris que és totalment inexistent. No hi ha cap objectiu clar sobre aquest tema en aquests pressupostos.
En general, amb cap de les partides estem satisfets. No hi ha cap pla clar a l’Ajuntament de Tarragona, i així ho demostren els pressupostos.

En canvi, en el plenari de gener es va aprovar per unanimitat una moció que presentàveu des del PDeCAt per eliminar el cablejat aeri de la ciutat. Com ho valora?

Estem molt contents, des del punt de vista de que les coses que el nostre grup municipal mou dintre del plenari, són aprovades. No hi ha cap partit que no pugui dir que aquesta problemàtica no sigui d’interès del ciutadà i que no sigui necessari i urgent per Tarragona. Tot i així, amb aquest tipus de mocions, tots els regidors volen sortir a la fotografia, però després des del Govern, no es fa ni un sol pas endavant per a que aquestes mocions siguin efectives. Des del nostre grup municipal, el que fem és recordar diàriament al Govern local, que ells mateixos aproven unes mocions, i que després no mouen cap dit per complir-les. No fan res, com sempre i estan incomplint qualsevol mena de compromís amb la ciutadania.

Aquest passat 2018 Tarragona ha organitzat un dels esdeveniments esportius més importants que pot acollir una ciutat com la nostra. Quina valoració en fan dels Jocs Mediterranis? Quin llegat han deixat a la ciutat?

S’ha perdut una oportunitat i el que més greu em sap, és que hem d’anar amb molta cura, per no acabar perdent-ne dues. La primera va ser no situar la marca Tarragona en el lloc que li correspon. No és fer un fals tarragonisme dir que no es van assolir els objectius. Tarragona ha estat en el punt de mira.

A més a més, fa un parell de setmanes, vaig estar passejant per l’Anella amb l’Associació de veïns de Campclar, i és molt trist veure com estan les instal·lacions. Tot el tema de jardineria i els accessos al recinte estan absolutament abandonat. I finalment, hi ha la més alta concentració de banc per asseure’s de tot Tarragona. Estan tots nous i abandonats. Aquesta és la segona oportunitat que estem perdent.

En tres mesos se celebren els comicis. Quins seran els pilars bàsics del programa electoral del PDeCAT?

Tenim deu pilars bàsics pel programa electoral del proper maig. Hi ha el tema de la participació ciutadana, de la modernització de l’administració, dels serveis socials, patrimoni, cultura, promoció econòmica, urbanisme, seguretat, neteja. Amb tots aquests pilars tenim ganes de generar il·lusió. Amb totes aquestes matèries li hem de donar un tomb important a la ciutat. Hi ha d’haver un canvi radical d’actitud a Tarragona en la forma de veure i entendre la política.

Què necessita la ciutat de Tarragona que no li està donant l’equip de govern actual?

De tot. Necessitem noves polítiques, acompanyades d’una nova mentalitat i d’una nova actitud. Des del meu punt de vista, el senyor Ballesteros, ja no ens donarà cap nova política, ni cap nova etapa. Són els últims anys professionals de la seva vida, i hi ha d’haver un canvi generacional, que implicarà un canvi de mentalitat. L’únic partit que pot fer-ho és el PDeCAT.

Què ha fet Ballesteros per a Tarragona en aquests últims quatre anys?

Des del meu punt de vista, no ha fet res positiu. Hi ha una absència absoluta d’alcalde a Tarragona. No se’l veu per enlloc. Això acaba provocant que hi hagi una manca de presa de decisions i genera un estat caòtic, perquè ningú té un cap de referència. Fa molt de temps que a Tarragona estem perdent el temps.

FER UN COMENTARI