Dídac Nadal es compromet a posar en marxa un Pla Integral per revitalitzar el Barri del Port

El candidat de Junts per Tarragona a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, ha anunciat aquest dimarts el seu compromís per posar en marxa un Pla Integral per revitalitzar el Barri del Port es consensuarà amb el veïnat. “Analitzarem tots els dèficits i deficiències de la Part Baixa i realitzarem actuacions a curt i a llarg termini per frenar la degradació que ja fa massa anys que pateix aquest barri”, ha manifestat Nadal, que ha assenyalat que el projecte de millora es durà a terme a tota la zona, “des de l’estació de tren fins a la Tabacalera i des de la Mitja Lluna al carrer del mar”.

El candidat de Junts per Tarragona ha agraït al veïnat del Barri del Port “la seva lluita i el seu paper d’altaveu per reclamar la millora de la Part Baixa”. Pel que fa al Pla Integral, Nadal ha explicat que es fixarà una dotació pressupostària per les actuacions urgents com són “la reparació i ampliació de voreres, la millora de la plaça dels Infants i la plaça dels Carros, el manteniment continuo de les escales mecàniques dels carrers Vapor i Pau del Protectorat, la millora del clavegueram i l’increment de la neteja i la seguretat”.

Entre les actuacions a curt termini l’alcaldable també ha destacat “l’eliminació del cablejat aeri, l’obertura i dignificació dels solars i naus abandonades, la rehabilitació de façanes, la millora de la mobilitat, posar fi als pisos buits i a les ocupacions il·legals i el foment i suport al comerç de proximitat”.

Pel que fa als projectes emmarcats en el Pla Integral que es faran a llarg termini, Nadal s’ha compromès a “posar fi al dèficit d’equipaments públics que pateix el Barri del Port” i ha recordat que “aquesta zona de la ciutat no compta amb cap Centre Cívic així com tampoc amb cap Llar Infantil ni Llar de Jubilats, entre altres equipaments inexistents”.

Nadal ha recordat que l’any passat “vàrem presentar dues mocions encaminades a revitalitzar el Barri del Port, dos acords que es van aprovar per unanimitat al Plenari de l’Ajuntament de Tarragona”. A hores d’ara, l’equip de govern (PSC-PP) no ha fet absolutament res”.

“No parlem de projectes faraònics que requereixen grans inversions, sinó d’actuacions absolutament necessàries i urgents que només depenen de voluntat política”, ha assenyalat el candidat de Junts per Tarragona.