Denuncien que els plans de seguretat de Tarragona segueixen caducats

ERC, PDeCAT i CUP ho denuncien per tercer any consecutiu

ERC, PDeCAT i CUP denuncien per tercer any consecutiu que els plans de seguretat segueixen caducats. Les tres formacions critiquen la irresponsabilitat de l’equip de govern en un aspecte tan cabdal com la seguretat a Tarragona. A dia d’avui, hi ha nou plans caducats (PBEM, INUNCAT, TRANSCAT, PLASEQCAT, SISMICAT, CAMCAT, INFOCAT, NEUCAT i CONTAMINACIÓ DEL RIU EBRE) i dos pendents de realitzar (PENTA, RADCAT).

El portaveu d’ERC Pau Ricomà explica que en la comissió de protecció civil celebrada avui, s’ha exigit de nou l’actualització en matèria de seguretat i denuncien la mala gestió del Partit Popular en aquest aspecte. ‘La comissió que presideix el PP s’hauria de reunir cada 3 mesos i només ho fa un cop l’any. Se’ns ha amagat informació i ens han mentit reiteradament amb els terminis.’. El portaveu republicà lamenta ‘la deixadesa del PSC i el PP en una matèria tan sensible i important com la protecció civil i la seguretat dels tarragonins’.

Per la seva banda, el portaveu del Partit Demòcrata (PDeCAT), Dídac Nadal, ha qualificat ‘d’inadmissible’ que l’equip de govern (PSC-PP) no hagi estat capaç d’actualitzar els plans de seguretat caducats en aquests últims tres anys. ‘Continuem en la mateixa situació que fa exactament tres anys, quan vam exigir la realització i actualització dels plans de seguretat de la ciutat de Tarragona, una situació preocupant’, ha manifestat Nadal. El portaveu del PDeCAT reclama que els plans de protecció s’actualitzin i s’homologuin aquest any 2018.

Des de la CUP, la portaveu de la formació Laia Estrada ha recordat que fa tres anys que denuncien que els plans de seguretat de Tarragona no estan actualitzats. Considera ‘inacceptable que haguem d’afegir un any més de demora a la inacció de l’equip de govern respecte una qüestió tan important com és la seguretat de la població’. Estrada afegeix ‘els responsables polítics al capdavant de la comissió de protecció civil van canviant, però la situació segueix sent la mateixa: partides pressupostàries irrisòries i incapacitat de complir amb el mínim que dicta la normativa vigent’.