Damià Calvet presidirà la primera reunió de la Taula del Siurana-Riudecanyes a Tarragona

La reunió vol ser un espai de "diàleg obert i compartit" per cercar una gestió més sostenible dels recursos de la conca

0
359
Fotografia extreta del compte de Twitter @damiacalvet
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, presidirà el proper dimecres 5 de desembre la primera reunió de la Taula del Siurana-Riudecanyes a la delegació de la Generalitat a Tarragona. La trobada respon al compromís del Govern amb les noves polítiques de l’aigua i vol ser un “espai de diàleg obert i compartit” per resoldre les problemàtiques que afecten la conca Siurana-Riudecanyes. En un comunicat del Govern s’afirma que “es buscarà, en tot moment, fer compatibles els usos consumptius d’aigua en aquest àmbit i la implantació dels usos ambientals”.
La Taula del Siurana-Riudecanyes estarà integrada per representants de la Generalitat (el Departament de Territori i Sostenibilitat, la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona i l’Agència Catalana de l’Aigua), el consells comarcals del Baix Camp i del Priorat, ajuntaments, representants dels regants, entitats ambientals i comunitat científica.
Catalunya pateix un cert desequilibri entre les demandes d’aigua i la disponibilitat real dels recursos hídrics, a causa de la variabilitat climàtica. El dèficit es fa més palès encara en algunes de les conques més petites de Catalunya, com la de la riera de Riudecanyes o la conca del Siurana, que en els anys 2016, 2017 i primer semestre de 2018 han registrat pluges per sota de la mitjana habitual. Això ha provocat que els embassaments de Siurana i Riudecanyes hagin tingut uns nivells baixos a causa de les escasses aportacions d’aigua.

Aquesta circumstància ha generat preocupació al territori per garantir l’aigua, un bé estratègic per al benestar i el desenvolupament, però igualment important i essencial per garantir la protecció del medi i el bon estat dels rius i d’altres masses d’aigua.

FER UN COMENTARI