CUP: “Si Ballesteros no es tornés a presentar, estaria assumint la derrota”

La CUP assegura que la decisió de l’actual alcalde no els hi ha sorprès en absolut

0
369

Davant l’anunci de Ballesteros de la seva voluntat de tornar a presentar-se per l’alcaldia de cara a la propera legislatura, la CUP assegura que la decisió de l’actual alcalde “no ens ha sorprès en absolut, ja que, de no haver-ho fet, tant Ballesteros com el PSC estarien assumint la derrota del seu projecte de ciutat”. Per la formació anticapitalista “és un fet consumat que som davant de la fi de l’era Ballesteros”, és per això que consideren aquest anunci és “presumir d’allò que un no té, que és la seguretat en el seu propi projecte”.

En aquest sentit, respecte la promesa estrella de la gratuïtat del transport públic que Ballesteros va anunciar ahir ja en clau electoral, per la CUP és “una evidència ni tan sols que ells mateixos no creuen que seran capaços d’assolir l’alcaldia”. Des de la formació recorden que “en aquesta legislatura, la CUP hem plantejat propostes de gratuïtat del transport públic, concretament en el marc de les festes majors per tal que, ja que no es descentralitzen els actes, les persones que viuen en barris perifèrics poguessin gaudir de la festa, i també en el marc d’una campanya de promoció de l’ús del transport públic per a que l’autobús a la platja Llarga fos gratuït quan es van eliminar les places d’aparcament”. En tots dos casos, la resposta del govern va ser que les propostes eren “absolutament inviables econòmicament”, és per això que consideren la proposta de Ballesteros “no només és un brindis al sol, sinó que, a més a més, és una promesa que saben perfectament que no hauran de complir”.

Pel que fa a l’afirmació de l’alcalde que “no hi ha una alternativa política a la ciutat” i que és per aquest motiu que es presenta per la reelecció, els independentistes afirmen que “torna a ser, un cop més, presumir d’allò que un no té” ja que consideren que “és evident que hi ha formes diferents de fer política a Tarragona i han quedat paleses”. Asseguren que la CUP mateix “ha fet una proposta de fer política radicalment diferent del que ha imperat a la ciutat, no només en l’era Ballesteros sinó també durant l’era Nadal, que és una forma de fer política caciquista i d’esquena a la població”, afegint que l’alternativa política que proposen “no només va en clau de la redistribució de recursos públics, de garantir el dret a la ciutat, de transparència, de participació, etc., sinó que, a més a més, estem veient cada cop una major autoorganització dels diferents sectors socials, que és el que veritablement farà possible una transformació real a la ciutat”.

La CUP lamenta que “Ballesteros ja hagi començat la pre-campanya amb aquesta promesa estrella, doncs això probablement indiqui que dona per finalitzada aquesta legislatura i, per tant, que dona per perduts els propers set mesos que falten fins les eleccions municipals”. Considera que, “al cap i a la fi, és seguir amb la lògica de deixadesa amb la que ha estat governant fins ara”.

FER UN COMENTARI