La CUP expressa el seu rebuig a la celebració de l’aniversari de la Constitució

Per altra banda, la CUP Tarragona va encarar ahir al vespre la campanya electoral d'unes eleccions que "són imposades i que presenten uns condicionants que la fan totalment atípica"

La CUP de Tarragona ha emès un comunicat on explica i expressa el seu rebuig a la celebració de l’aniversari de la Constitució Espanyola, efemèride que es complirà demà dia 6 de desembre. Des de la Candidatura d’Unitat Popular expressen que “amb la situació que tenim a Catalunya com a conseqüència d’aquesta Constitució, ens sembla profundament ètica la no celebració i proposem que aquesta no-festa esdevingui clarament un rebuig absolut a un text que a Catalunya té els dies comptats, igual que l’Estat de què és base escrita”.

A més, des del grup municipal expliquen que a través de la Constitució “l’Estat espanyol es dotava d’un nou text legal bàsic damunt del qual es construiria l’edifici renovat del vell Estat de sempre, i s’estrenava després de 40 anys de dictadura i de la mort de Franco al llit com a conseqüència de complicacions pròpies de la seva edat. Aquest és el centre de tots els problemes i el volem recordar perquè aquesta Constitució és profundament franquista, en tant que autoritària, classista i espanyolista”.

CUP TGN: “No normalitzem la situació de repressió que condiciona la campanya del 21D”

La CUP de Tarragona va encarar ahir al vespre la campanya que segons el grup municipal suposen “que són imposades  i que presenten uns condicionants que la fan totalment atípica”. A les 20h del vespre, van realitzar una assemblea oberta al Casal de La Sageta de Foc amb diferents objectius i és que segons la CUP, al realitzar-ho mitjançant una assemblea així “podem autoorganitzar-nos tal i com hem fet sempre, això sí, en la línia de comptar amb el capital més important que tenim que és l’humà, i també de fer prevaldre el contingut i la proximitat amb la gent per sobre de grans gestos mediàtics i propagandístics”.

A les dotze d’ahir per la nit, la CUP de Tarragona no va voler estar “al costat de la resta de formacions polítiques  fent la típica primera encartellada de cara els mitjans” perquè justament ahir es va conèixer i confirmar que els consellers Junqueras i Forn i també els presidents d’Òmnium Cultural i ANC seguirien a la presó. Des de la CUP de Tarragona aquest gest el consideren “innacceptable fer com si no passés res i seguir el joc que ens imposen”. D’aquest amanera, van decidir organitzar una ruta per diferents espais de la ciutat, des de l’antiga comissaria de la Policia Nacional.