Cs Tarragona vistarà els barris per escoltar les demandes dels veïns

Viñuales defensa que no és ua inicativa oportunista ni un acte de campanya electoral

Imatge dels regidors taronges. Foto: Alba Sancha

Unes hores abans, la CUP presentava la seva proposta per reprendre les assemblees obertes a diversos barris per parlar sobre els pressupostos participatius. Ara, Ciutadans Tarragona presenta un model en el qual la població dels barris també adquireix un paper protagonista. A partir del pròxim 15 de novembre, la formació taronja es desplaçarà pels diferents barris tarragonins on exposaran les seves propostes respecte a les actuacions que necessita cada barri i posteriorment s’obrirà un torn perquè siguin els mateixos ciutadans els que facin els seus suggeriments i reivindicacions. El portaveu del grup municipal, Rubén Viñuales, ha destacat que es tracta d’una iniciativa per apropar la política a la ciutadania i considera que no és “oportunista” fer-ho en aquest moment, a uns mesos de les eleccions municipals.

Urbanisme, neteja, seguretat, modernització dels procediments de l’administració… El ventall és ampli, tal com ho ha plantejat Viñuales. Aquests serien alguns dels àmbits que es tractaran amb la iniciativa de ‘Ciutadans al teu barri’. El portaveu de la formació taronja ha expressat que l’objectiu és “fer el que la gent reclama per ser un bon governant” i ha afegit que han de ser els polítics els que s’apropin a la ciutadania, i no a la inversa. Per això, a partir dl pròxim 15 de novembre, Cs es mourà pels barris de Torreforta, Bonavista, Camp Clar, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Llevant, Part Alta, Riu Clar, La Floresta i l’Albada i Tarragona centre. Viñuales, a més, ha recordat que la majoria de problemàtiques que exposen els ciutadans no suposen demandes molt grans, ja que la majoria se centren en l’arranjament de voreres, parcs i jardineria. En definitiva, Viñuales ha valorat la seva iniciativa com una forma de “donar la cara, cosa que Ballesteros fa molt de temps que no fa”.

Viñuales assegura que no és una acció de campanya

D’altra banda, Viñuales ha defensat que no considera que aquesta acció sigui oportunista, ni ho cataloga com un acte de campanya. “Jo sempre estic en campanya”, ha assegurat Viñuales, que ha afegit que “la millor campanya electoral és treballar pels ciutadans”. En aquest sentit, el taronja ha assenyalat els moviments de l’equip de govern, amb iniciatives com la de les patrulles de proximitat, i ha valorat que no suposen cap solució. “Ara sembla que comencen a moure’s, però lògicament l’equip de govern arriba molt tard”, ha reblat. Així mateix, Viñuales ha destacat la necessitat del pla de xoc de barris i ha assegurat que la seva formació “seguirà lluitant perquè es faci efectiu i es destinin 2 milions d’euros als pressupostos municipals de 2019 en petites millores per a la ciutat que dignifiquin la vida diària dels veïns”.