Cs reclama recuperar espais buits com la ciutat Residencial, la casa de la Torre Forta o el Palau d’Esports

La formació taronja proposa revisar els protocols del PLASEQCAT i crear una comissió de recerca al Parlament per l'accident del polígon químic de Tarragona

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presentat les cinc iniciatives que des de Cs es presentaran al ple ordinari de gener, tres de les quals reclamen la recuperació d’espais buits o en desús a la ciutat de Tarragona com són la ciutat Residencial, la casa de la Torre Forta o el Palau d’esports de l’Anella Mediterrània.

En una roda de premsa a l’ajuntament de Tarragona, el portaveu de la formació taronja ha lamentat que tant els dos últims governs locals com des del Govern de la Generalitat “no s’eviti la proliferació d’espais en desús a Tarragona i es tanquin espais com són els dos restaurants de la Platja Llarga. En aquest sentit, ha proposat instar al Govern a crear un projecte de nous usos públics de la ciutat residencial. En la mateixa línia, s’ha referit a l’edifici de la casa de la Torre Forta i la seva parcel·la que es troben en estat d’abandonament, i ha proposat “un pla d’usos participatiu per a aquest 2020 que escolti a les entitats veïnals i les seves propostes”.

Respecte al palau d’esports de l’Anella Mediterrània, el portaveu municipal de Cs ha denunciat que “des de la finalització dels Jocs del Mediterrani, la ciutat no compta amb un pla de gestió del Palau d’Esports” pel que ha considerat imprescindible “treballar en la cessió de la instal·lació a l’Ajuntament per part de la Generalitat per a poder crear un pla d’usos i promoció turística per deixar de perdre oportunitats en la captació d’esdeveniments esportius a Tarragona”.

També, Viñuales ha recordat que “no existeixen parcs adaptats a la ciutat” pel que ha proposat “treballar des d’una perspectiva integradora per a adaptar els parcs existents de manera que no es discriminin per qüestions de diversitat funcional”. Per a això, la iniciativa de Cs proposa “reservar una partida mínima de 200.000 € i dur a terme un estudi que garanteixi la seva accessibilitat i seguretat, adaptant-se a les normatives europees.”

Finalment, el portaveu de la formació taronja ha explicat que des de Cs es proposa “instar al Parlament a crear d’una comissió de recerca per l’accident del polígon químic de Tarragona i revisar les necessitats quant a la millora dels plans de seguretat”. Així com, “instar al govern de la Generalitat de Catalunya a revisar els protocols del PLASEQCAT”.