Cs reclama mesures econòmiques per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus en el sector turístic

El portaveu de Cs a Tarragona, Rubén Viñuales

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha demanat a l’equip de govern que “adopti les mesures necessàries per pal·liar els efectes econòmics que la crisi del coronavirus està tenint en el sector de l’hostaleria i el turisme”. En concret, ha presentat una petició a alcaldia que reclama que “l’Ajuntament escolti les demandes que ha fet la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT), ja que el sector es troba col·lapsat i viu la situació actual amb una gran preocupació”.

Viñuales ha explicat que “la petició a alcaldia aposta per accions concretes com una exempció del pagament de l’impost d’activitats econòmiques (IAE) i de la taxa de les terrasses durant aquest any per a les empreses vinculades al turisme, bonificacions en la taxa d’aigua durant 6 mesos i la creació d’un fons de contingència municipal per ajudar el sector amb activitats de promoció i execució d’activitats cancel·lades”. Segons el portaveu de Cs, “ens trobem davant d’una situació excepcional, que requereix prendre decisions urgents per ajudar als hotels, càmpings, apartaments turístics, restauració i oci i agències de viatges, entre d’altres” i ha afegit que “des de Cs donarem suport també a mesures per ajudar altres sectors perjudicats per la crisi derivada del Covid-19” .

Per últim, el portaveu municipal de Cs Tarragona ha remarcat “el compromís de donar suport a l’equip de govern per gestionar aquesta crisi de la millor manera possible” i ha demanat a tota la ciutadania que “segueixi les mesures decretades per les autoritats i respectin al màxim el confinament”. Viñuales ha finalitzat agraint “als professionals sanitaris la seva feina incansable per protegir la salut de tots els ciutadans”.