Ciutadans presenta un pla de xoc contra l’incivisme i la brutícia de Tarragona

Rubén Vinuales (Cs) propone “crear agentes cívicos, recuperar los agentes de movilidad de la Guardia Urbana y que se cumplan las sanciones porque eso tiene un efecto disuasivo directo”

0
294
Imatge de la roda de premsa de Ciutadans. Foto: Mònica Brey

El portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a Tarragona, Rubén Vinuales, ha presentat un “pla de xoc contra l’incivisme” davant “la nul·la gestió de l’actual equip de govern”. En aquest sentit, ha recordat que “l’incivisme és la primera preocupació dels tarragonins” i que “una lluita eficaç contra l’incivisme suposaria un estalvi d’1,6 M€ segons un informe del mateix Ajuntament del 2017”.

En una roda de premsa a l’Ajuntament, el portaveu municipal de Cs ha detallat quant costa l’incivisme als ciutadans i ha posat com a exemples, diverses infraccions:

· Netejar els orins de les mascotes: 28 euros
· Treure els xiclets enganxats al terra: 8 euros
· Netejar les pintades de les parets: 125 euros
· Netejar els excrements: 10 euros
· Retirar llaunes del terra: 1 euro
· Recollir les escombraries tirades a fora dels contenidors o recollir els voluminosos: 7 euros

Per tot això, el portaveu municipal ha presentat propostes com “la creació de la figura de l’agent cívic, recuperar als agents de mobilitat de la Guàrdia Urbana i que es compleixin les sancions perquè això té un efecte dissuasiu directe”. També, ha considerat indispensable “invertir el percentatge de l’actual contracte amb l’empresa de neteja perquè un 60% es destini a neteja i un 40% a la recollida” o “la creació de punts nets fixos en els barris com a complement a la deixalleria mòbil”.

Finalment, ha destacat altres propostes com “crear plans d’educació cívica i tallers de civisme, treballs a la comunitat de 4 hores per cada 40€ de sanció, bonificacions fiscals per a qui ho faci bé o la creació d’uns premis al civisme per a particulars i empreses”.

Rubén Viñuales ha recordat que s’ha de deixar de culpar als treballadors de la neteja, ja que “ells compleixen amb la seva feina”.

“Com que no veig cap voluntat en el nou govern, per tal de revertir aquesta problemàtica, presentarem una moció al ple de l’Ajuntament”, ha conclós Viñuales.

FER UN COMENTARI