Bargalló notifica a Ballesteros que deixa el seu càrrec al Concurs de Castells

La postura de l'alcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros davant l'1-O i les càrregues policials a la ciutat ha desencadenat aquesta renúncia de Bargalló, que va fer pública a través d'una piulada a Twitter.

 

Josep Bargalló ha decidit plegar del càrrec de comissionat del Concurs de Castells de Tarragona, que ocupava des del 2012. La postura de l’alcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros davant l’1-O i les càrregues policials a la ciutat ha desencadenat aquesta renúncia de Bargalló, que va fer pública a través d’una piulada a Twitter. “Em sento absolutament incapaç de representar l’alcalde i l’Ajuntament en qualsevol lloc, perquè la dignitat de la gent i de la ciutat està per damunt de la indignitat de càrrecs públics que no saben ostentar-los amb fermesa i valentia”, ha dit Bargalló, en declaracions a l’ACN. Bargalló atribueix la inacció de l’alcalde a l'”amenaça constant” que plana sobre els Jocs Mediterranis, “el seu projecte personal” que anteposa i es deix doblegar perquè es puguin fer, segons opina l’exconseller republicà. Diu que només faria marxa enrere en la seva dimissió si Ballesteros demanés perdó a la ciutadania. Tres membres del senat tarragoní també han decidit plegar pel mateix motiu.
Bargalló
La manca de reacció per part de l’equip de govern -format per PSC, PP i l’antiga Unió- no sols ha causat molta indignació entre la població tarragonina -amb crits de dimissió en totes les manifestacions convocades-, sinó que també ha provocat un degoteig de renúncies, com aquests senadors que han decidit plegar per no poder encaixar el posicionament de l’alcaldia en relació al referèndum i sobretot després de les càrregues policials en col·legis electorals i carrers de la ciutat.

“L’alcalde gairebé culpabilitza la gent per haver assistit, segons ell, en un acte il·legal, quan la gent l’únic que feia era ser al carrer o en un col·legi per votar; l’equip de govern és indigne de la ciutat”, etziba Bargalló, el qual no ha mantingut cap contacte amb Ballesteros, més enllà de la piulada i un mail, mentre que sí ha parlat amb els tècnics de l’equip del concurs a qui va informar-los de la decisió presa. “Ahir l’alcalde va tenir una oportunitat magnífica per sortir a donar la cara i no la va donar”, diu.

“I ja veig impossible que Ballesteros, ni tampoc l’Estat, acabin fent res”, sentencia. L’exconseller republicà va engegar un replantejament del concurs casteller, incorporant el concepte de biennal i ampliant-lo a tres dies, amb més activitats i més colles participants. Bargalló, que va capitanejar aquest gir en el certamen el 2012, ha ocupat des d’aleshores el càrrec de comissionat, un càrrec merament honorífic per representar el concurs en actes públics, dins i fora de la ciutat de Tarragona.