Ballesteros acusa a En Comú Podem de mentir a la seva militància

Els socialistes afirmen que es va oferir un acord de govern a En Comú Podem i que aquests no ho van traslladar a la seva militància

Imatge de la roda de premsa del PSC. Foto: Mònica Brey

El candidat a l’alcaldia, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat pel primer secretari del PSC de Tarragona, Santi Castellà, la número 2 de la candidatura, Sandra Ramos, i el número 3 de la candidatura, Pau Pérez, ha indicat que malgrat la decisió d’ahir d’En Comú Podem «això no està fet» i que els socialistes «sempre estarem disposats a parlar fins a l’últim dia». L’alcaldable ha explicat que es va oferir un acord de govern als Comuns però que aquests no ho van traslladar a la seva militància. «Ha quedat clar que no van dir tota la veritat a l’assemblea», ha comentat Ballesteros.

El cap de llista del PSC ha recordat que l’agrupació socialista és la força més votada de les darreres eleccions municipals i que «es mantindrà la porta oberta fins a l’últim moment per formar un govern progressista». Per una altra banda, ha manifestat que «és difícil formar un govern alternatiu de forces que s’anul·len o que no es volen veure, com En Comú Podem i Junts per Tarragona, i amb un denominador comú com és l’anti socialisme o l’anti Ballesteros». La número 2 de la candidatura, Sandra Ramos, ha detallat com van anar les negociacions amb els Comuns i ha indicat que es va plantejar «un acord de govern amb un document de programa on no hi havia pràcticament diferències». Ramos ha explicat que ja no es va rebre resposta sobre aquest document i que el PSC va quedar «molt sorprès» quan es va assabentar que En Comú Podem no va informar a la militància sobre la possibilitat d’aquest pacte de govern.

«Sembla que ja tenien la decisió presa. Nosaltres si que vam oferir entrar al govern o a on se sentissin més còmodes. Han utilitzat la nostra discreció per manipular. A les reunions no va haver-hi cap desacord i les seves propostes eren totalment compatibles amb les nostres», ha expressat Sandra Ramos. El primer secretari del PSC de Tarragona, Santi Castellà, ha recordat que «Tarragona continua sent la nostra prioritat i que com a llista més votada tenim l’obligació d’intentar fer govern». Per acabar, Castellà ha comentat que «els governs basats a la contra mai funcionen» i que seria «un error històric que les forces progressistes donessin suport a l’erràtica gestió conservadora i de retallades de la Generalitat de Catalunya».