Tarragona

L’obra PrE(s)sència de la Moixonera combinarà veu i moviment als carrers de Tarragona

El Teatre Metropol, la Rambla Nova, la plaça de la Font i la plaça del Fòrum acolliran les actuacions durant la jornada d’avui

El projecte de creació artística comunitària la Moixonera mostra aquest dimarts 6 de maig el resultat del seu treball amb PrE(s)sència, una obra de creació col·lectiva a partir de l’aprenentatge i les experiències viscudes pel grup de joves participants des de l’octubre de 2024.

La Moixonera és un espai de relació i experimentació artística per a joves impulsats des de la conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona on el cos i la veu esdevenen eines per explorar qüestions de diversos àmbits de la vida. La primera fase del projecte, d’octubre a desembre, ha estat enfocada a proporcionar eines per explorar els diferents eixos de les arts escèniques amb una perspectiva col·lectiva a través de sessions formatives i tallers. La segona fase, de gener a maig, ha anat enfocada a la creació d’una peça col·lectiva que dona veu al conjunt de participants amb l’acompanyament i assessorament de les dues coordinadores pedagògiques.

El resultat PrE(s)sència és una peça que combina veu i moviment de 15 minuts és conseqüència d’una reflexió col·lectiva que parteix d’una pregunta: on ens porta el consum del temps?

Les actuacions, que compten amb l’acompanyament artístic de Raquel Méndez i Laura Rodríguez es faran en quatre sessions, a les 19 a la plaça Corsini, a les 19.30 h davant del Teatre Metropol, a la Rambla Nova; a les 20 a la plaça de la Font; i finalment, a les 20.30 a la plaça del Fòrum.

Creix de la Moixonera

Membres de la Moixonera, amb l’acompanyament dels coordinadors pedagògiques del projecte, duran a terme del 14 al 17 de juliol un taller de creació col·lectiva a l’Espai Jove Kesse. Durarà el 14, 15, 16 i 17 de juliol i acabarà el quart dia amb una actuació durant la Nit de la Dansa del Festival Sota la Palmera. Aquest taller servirà per fer una mostra de la metodologia de treball de la Moixonera i una crida a participar en l’edició 2025-2026.

A partir del proper octubre de 2025, la Moixonera seguirà trobant-se els dimarts a la tarda a l’Antic Ajuntament amb dues línies de treball. D’una banda, un Laboratori escènic com un espai per treballar la creació col·lectiva a través de la dansa, el teatre i la veu, amb l’assessorament i acompanyament en el procés de creació d’una peça a partir del treball conjunt. Adreçat a joves d’entre 16 i 30 anys. D’altra banda, amb la línia de Mediació, a través de la formació per crear i gestionar projectes artístics i culturals que donen veu a la comunitat i execució d’un projecte de creació artística comunitària propi. Adreçat a joves de 18 a 35 anys.

Darrere de la Moixonera

L’equip motor de la Moixonera està format per diferents àrees municipals que treballen juntes: Centres cívics, educació, escèniques, joventut i suport a la creació i la pràctica cultural. L’equip gestor el formen dues coordinadores pedagògiques/artístiques i docents procedents de diferents perfils artístics: Raquel Méndez i Laura Rodríguez. Elles són els responsables del disseny i el desenvolupament de les sessions formatives i de l’acompanyament i l’assessorament durant el procés creat. L’equip compta també amb Júlia Abelló i Thaís Campmany com a relators i prescriptors del projecte, responsables de compartir el treball de la Moixonera a la ciutadania.

Les persones participants són un grup de joves entre 16 i 30 anys provinents de diferents disciplines artístiques que s’han reunit cada dimarts de 19 a 20.30 h per compartir els seus coneixements i treballar la creació col·lectiva.

El projecte ha comptat amb la participació de diferents professionals provinents de disciplines diferents dins les arts escèniques: La cantant Glòria Fernàndez, el ballarí Edward Tamayo i la ballarina Raquel Rodríguez, l’actor Joan Pasqual i l’artista de circ Joan Català. Cinc tallers que han aportat coneixements nous i inspiració a l’equip de la Moixonera.

La Moixonera forma part del Projecte Ornitorrinco, una iniciativa promoguda per la Red de Teatros, Auditorios i Festivals de titularitat pública en col·laboració amb Pedagogies Invisibles. Aquesta iniciativa busca fomentar l’educació i la mediació en l’àmbit de les arts escèniques, promovent models innovadors i inclusius en l’aprenentatge cultural.

Ismael Redacció Lobo

Missatges recents

La passatgera que va quedar tetraplègica per la frenada d’un bus rebrà 2,7 M d’euros

S'indemnitzarà amb 2,7 milions d'euros la dona de quaranta-cinc anys que va quedar tetraplègica per la frenada brusca d'un autobús…

1 minut fa

El PS reclama l’adhesió a l’OIT i de la signatura del PIDESC

La presidenta del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Judith Casal, i el vocal del Comitè Executiu Gerard Alís han reclamat de nou,…

4 minuts fa

S’enfronta a 10 anys de presó per intentar matar un home d’un tret al cap a Lleida

La Fiscalia demana 10 anys de presó per a un home acusat d'intentar matar-ne un altre d'un tret al cap…

17 minuts fa

Detingut un lladre multireincident per robar eines valorades en més de 10.000 euros d’un magatzem d’Arbeca

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 48 anys com a presumpte autor d'un furt en un magatzem d'Arbeca,…

20 minuts fa

Detenen un home amb antecedents que acabava de robar tres telèfons mòbils a Lleida

Els Mossos d'Esquadra detenen un home que acabava de furtar tres telèfons mòbils a Lleida. Els fets van passar pels…

26 minuts fa

El 14è cicle ‘Parlem de Formatge’ de la Seu aposta per espais patrimonials i formació nutricional

El cicle ‘Parlem de Formatge’ fa un pas en aquesta catorzena edició. Algunes de les activitats surten fora de l’Espai Ermengol i…

27 minuts fa

Esta web utiliza cookies.