Lliurament de les ajudes de PortSolidari del Port Tarragona en un acte carregat de projectes socials

L’acte s‘ha dut a terme aquest divendres 11 de juny a la sala de conferències de l’Autoritat Portuària de Tarragona amb la participació de part de la plantilla del Port i representants de les entitats guanyadores

Aquest divendres 11 de juny a les 13:00h, a la sala de conferències de l’Autoritat Portuària  de Tarragona, i seguint les mesures sanitàries establertes per la COVID-19, s’ha realitzat  l’acte de lliurament de les VI Ajudes Socials Sílvia Cuesta. 

A l’acte ha assistit part de la plantilla del Port i les representants de les entitats dels  projectes guanyadors, així com les persones encarregades de l’apadrinament de les  iniciatives. 

El lliurament de les ajudes ha anat a càrrec del president del Port de Tarragona, Josep  Maria Cruset, la junta de PortSolidari i familiars de Sílvia Cuesta. Cal recordar que aquestes  ajudes a projectes socials pren el nom de Sílvia Cuesta com a homenatge a la directora  d’Organitzacions i Recursos Humans que va tenir el Port Tarragona i una de les persones  impulsores del projecte PortSolidari 

Tres han estat les entitats aquest any que han recollit el premi de gairebé 3.000 euros per  dur a terme els seus projectes socials. Per una banda el projecte ‘Esport i dieta saludable  per prevenir el càncer’ de l’Associació Espanyola contra el Càncer apadrinat pel treballador  del Port, Joan Basora. Per altra banda, la iniciativa ‘Pantalles a les aules’ de l’Escola  d’Educació Especial Verge del Mar apadrinat pel treballador del Port Francesc Díez i,  finalment, el projecte l’’Espai Snozelen’, de l’Associació de Famílies de persones amb  Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament, apadrinat pel també treballador del Port,  Manel Itarte. Tres propostes amb un mateix objectiu, contribuir al desenvolupament social  i oferir suport a col·lectius desfavorits dins del territori. 

Consolidació de les Ajudes Portsolidari 

El Port de Tarragona, dins del seu vessant de responsabilitat social corporativa, treballa  per establir relacions amb institucions d’àmbit social i cultural. Per aquest motiu i, liderat  per la plantilla de l’organisme tarragoní, va néixer el 2015 PortSolidari. 

Responsabilitat social liderada per les mateixes treballadores i treballadors del Port i  visibilització de les propostes i iniciatives de caràcter social que duen a terme van  materialitzar la creació de PortSolidari. 

Aquest any 2021 ha culminat la VI edició de les Ajudes a projectes socials sota el nom  Silvia Cuesta, fet que consolida una convocatòria que any rere any té el mateix propòsit,  oferir suport als col·lectius més desfavorits. 

Però cal afegir, que des de PortSolidari s’organitzen durant l’any més iniciatives de caràcter  social com ara, la col·laboració amb la campanya de recollida de joguines, la participació  activa amb ‘Cafè i Caliu’ en la recollida d’aliments i productes higiènics per a persones  sense sostre o famílies en situació precària, o en campanyes de recollida de roba amb  Càritas Tarragona. Des de PortSolidari també es treballa el vessant cultural impulsant  projectes creatius i educatius per a buscar la col·laboració entre diferents grups socials  dels barris més propers al Port, com és el cas del projecte de transformació ‘Murals  col·laboratius’ del Serrallo. 

A l’espai oficial es pot trobar més  informació i la publicació de totes les novetats així com la divulgació de l’obertura de  properes convocatòries de les Ajudes Socials Sílvia Cuesta. 

El Port agraeix la participació de totes les persones que han mostrat interès i han presentat  iniciatives socials en aquesta edició i convida a contribuir en properes accions i edicions  que es duran a terme des de PortSolidari.