L’Ajuntament de Tarragona licita dos treballs del projecte Porta Tàrraco

La iniciativa convertirà l'entorn de la plaça del Pallol en un centre de recepció de visitants

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Pla general de Ca l'Agapito, que acull la Volta del Pallol, a Tarragona. Foto del 3 de març del 2021 (horitzontal).
L’Ajuntament de Tarragona ha licitat dos treballs relacionats amb el projecte Porta Tàrraco. Es tracta de la redacció del projecte per a la intervenció de la guingueta del Camp de Mart, que ha de servir com a àrea de benvinguda, i dels serveis tècnics per a la direcció de l’obra del projecte de recuperació estructural de la volta romana del Pallol i de la restauració de la façana de l’edifici de Ca l’Agapito. Totes dues pugen prop de 100.000 euros.
El projecte Porta Tàrraco vol convertir l’entorn de la plaça del Pallol en un centre de recepció de turistes. Es faran intervencions en diferents edificis per un import total de 600.000 euros, finançats a mitges entre consistori i Generalitat, i està previst que s’acabi a finals del 2022.
La iniciativa preveu la remodelació i ampliació de la guingueta del Camp de Mart. Comptarà amb lavabos, “un espai de cafeteria amb terrassa, amb les infraestructures i el mobiliari adequat, i una zona de porxo per al descans dels visitants, on es preveu que s’hi puguin instal·lar màquines expenedores de tiquets per a la visita audiovisual Porta Tàrraco, a diferents festivals i espectacles culturals, i als monuments i espais patrimonials”, s’especifica en la licitació. El cost de la redacció del projecte és d’11.439 euros sense IVA i està previst que la renovació s’elevi fins a quasi 108.000 euros. El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha explicat que volen aprofitar Porta Tàrraco per “donar més vida al Camp de Mart”.

Pel que fa als serveis tècnics per a la direcció de l’obra del projecte de recuperació estructural de la volta romana del Pallol i de la restauració de la façana de l’edifici de Ca l’Agapito, el cost estimat és de 70.645 euros sense IVA. Paral·lelament, el consistori ja està en fase d’avaluació de l’empresa que ha d’executar aquestes obres de rehabilitació, pressupostades en 1,2 MEUR i finançades en bona part per l’1,5% Cultural de l’Estat. Els treballs està previst que comencin el juny i que durin vuit mesos. La volta romana del Pallol serà un dels principals espais de Porta Tàrraco, ja que s’hi projectaran mapatges que ajudaran a comprendre diferents elements del patrimoni romà als visitants.

A banda, també es faran intervencions a la Casa Sefus i a la planta baixa de l’Antiga Audiència. En aquest àmbit, ja s’han enllestit els treballs per recuperar i fer accessible al públic una escalinata romana situada a l’interior de la Torre dels Advocats, una de les més ben conservades de tot el món romà.