L’Ajuntament de Tarragona i les colles castelleres activen els preparatius per Santa Tecla

L'objectiu és que cada colla realitzi un pilar i un castell

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
La plaça de les Cols amb els pilars carregats per Sant Magí. ACN

Pendents de l’aprovació definitiva per part del PROCICAT, l’Ajuntament de Tarragona i les quatre colles castelleres de la ciutat comencen a treballar en l’acció castellera del proper dia de Santa Tecla. Ho faran amb l’activació d’un protocol elaborat de manera conjunta entre l’Ajuntament de Tarragona, les quatre colles de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla. El text pretén, un cop tingui el vist-i-plau de la Generalitat de Catalunya, contribuir a poder reactivar el món casteller de manera segura a partir de dades reals i efectives.

Així ho ha explicat la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Inés Solé, qui ha assegurat que “tot i que encara estem pendents d’una resposta definitiva per part de la Generalitat, com a ciutat i en bé de tot el mon casteller, ens activem no només per encarar l’acció específica del proper 23 de setembre sinó també per oferir un protocol útil per utilitzar a partir d’ara en qualsevol actuació castellera del país”. 

El protocol casteller s’activaria per primera vegada en un estudi el dia de Santa Tecla. El text contempla dues vessants. Per una banda, la vessant més tècnica detalla aspectes com l’entrada a plaça, els desplaçaments dels castellers, els assajos i les construccions a realitzar – que en el cas del dia de Santa Tecla, seran un pilar i un castell marcant com a construcció màxima 3de7. La vessant concretament científica, en el cas de l’acció castellera del proper dia de Santa Tecla, cada colla farà una crida de 120-140 castellers que hauran de complir amb la pauta complerta de vacunació de la Covid-19 i que realitzaran dos únics assajos els dies 17 i 21. 

Amb l’objectiu de poder valorar l’impacte real, el protocol també estableix que un equip mèdic de la Xarxa sanitària Santa Tecla farà un seguiment i un recull exhaustiu de les dades dels castellers participants a l’estudi a partir de