L’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Voluntaris de Proteció Civil signen un conveni de col·laboració

L’Associació rebrà una subvenció de 35.000 € per aquest 2021

Aquest matí, el conseller de Protecció Civil Manel Castaño ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPCT). Aquest document, estableix i concreta per una banda les accions en les quals participaran els voluntaris i per l’altra la subvenció de 35.000 euros que aportarà l’Ajuntament, així com la cessió d’espais i material. Com a novetat, aquest any, per tal de garantir el treball de l’AVPCT s’ha previst que s’entregui un 50% de la subvenció anticipadament. El conseller Manel Castaño ha aprofitat l’ocasió per destacar “el gran treball que han fet els voluntaris aquest últim any participant activament en els protocols i accions per fer front a la pandèmia”.

Amb la firma d’aquest conveni, s’estableix que l’AVPCT col·laborarà amb l’Ajuntament de Tarragona,  sempre que tingui disponibilitat de voluntariat, d’acord amb els plans de protecció civil i altres protocols d’actuació i de coordinació establerts. Per tant, els voluntaris podran participar en la realització de serveis preventius d’informació i  recolzament als altres cossos de socors i seguretat, també en els actes de massiva concurrència de ciutadans o de perillositat especials, en situacions de prealerta, alerta o d’emergència, participant en en les tasques de planificació de possibles emergències, recollida de dades per a la redacció i actualització de Plans d’Actuació, i implantació dels plans existents o en qualsevol altre servei que en matèria de prevenció pugui sol·licitar el Departament de Protecció.

A més també s’estableix la possible col·laboració situacions d’emergència que es puguin produir fora del terme municipal de Tarragona, sempre sota la sol·licitud de les autoritats corresponents i prèvia autorització del responsable del Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona.