Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

La Diputació de Tarragona dona suport a l’oli de les denominacions d’origen protegides de la demarcació

Avatar photo

La institució presenta una campanya de difusió de l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera amb la participació dels seus socis locals, que va més enllà de la demarcació i el país

La Diputació de Tarragona referma el seu compromís amb el món de l’oli donant suport a la  difusió dels olis de les tres denominacions d’origen protegides de la demarcació: Siurana, Terra  Alta i Baix Ebre-Montsià. En aquest cas ha estat durant la presentació d’un cicle de tasts  organitzat des de l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera, on el vicepresident primer de  la Diputació de Tarragona, Quim Nin, ha manifestat que ‘des de la Diputació volem posar en  valor el món de l’oli i tot el seu procés, des de la pagesia fins que el tastem a taula. Defensant  l’oli i promovent el seu consum tant a nivell domèstic com a la restauració estem evitant el  despoblament de les zones rurals de la demarcació’.  

A la presentació també hi han participat la presidenta de l’Associació Espanyola de Municipis de  l’Olivera (AEMO), Ana María Romero, i el seu director, José María Penco, que han destacat  també la importància del sector de l’oli com a motor econòmic dels territoris que en produeixen.  Ha tancat les intervencions l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, qui ha recordat que ‘la Diputació i  l’Ajuntament de Reus som capdavanters en el suport a l’oli del nostre territori a través dels  premis CDO’. Han assistit a la presentació el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, el  director del Panell de Tasts d’Olis de Catalunya, Xavier Vicens, i l’investigador de l’Institut de  Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Juan Francisco Hermoso.  

Algunes de les principals varietats d’oliva dels olis de Catalunya i Aragó seran les protagonistes  del tast organolèptic telemàtic organitzat des de l’AEMO el proper 27 de maig. El tast s’emmarca  dins de la campanya ‘A qué sabe Espanya?, que té com a objectiu donar a conèixer els diferents  matisos olfactius i gustatius de l’oli a través de 6 sessions de tast dels olis de diferents zones. 

L’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera  

L’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera (AEMO) és un organisme d’abast estatal que  té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de  coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli.  

En l’actualitat, formen part de l’AEMO 120 municipis, 5 diputacions (Cadis, Còrdova, Jaen,  Sevilla i Tarragona) 3 comarques, 2 mancomunitats i 12 Consells reguladors de Denominació  d’Origen, pertanyents a 7 comunitats autònomes: Andalusia, Navarra, Castella-la Manxa,  Castella-Lleó, Extremadura, País Valencià i Catalunya.  

L’associació compta amb 21 socis de la demarcació de Tarragona. A més de la Diputació, en  són socis 16 municipis, les 3 denominacions d’origen protegides d’oli i el Consell Comarcal del  Baix Camp. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Paeria continua amb les actuacions per millorar la mobilitat a Cervera

Notícia següent

Manresa acollirà l’exposició ‘Feminista havies de ser’, de Natza Farré

Notícies relacionades