La Costa Daurada i Terres de l’Ebre tancaran l’estiu amb una ocupació mitjana del 65%

El sector turístic de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre preveu tancar l’estiu amb una ocupació mitjana d’un 65%, una xifra que donen per bona tenint en compte els efectes de la covid-19. Segons la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT), càmpings, apartaments turístics i el turisme rural són els allotjaments que han tingut millors xifres, especialment a les zones d’interior i a les Terres de l’Ebre.

Els hotels de les grans localitats costaneres com Salou són l’altra cara de la moneda i han acusat la falta de turistes britànics i russos. Globalment, un 25% de l’oferta hotelera de la demarcació no ha obert i els que ho han fet han pogut omplir un 60% de les places.

El portaveu de la FEHT, Xavier Guardià, apunta que les previsions “s’han anat complint” i el comportament ha estat similar tant a la Costa Daurada com a les Terres de l’Ebre, si bé a l’entorn del Delta i a les comarques d’interior hi ha hagut més ocupació. Guardià ho explica perquè són zones on no depenen tant del turisme rus i britànic, que aquest any pràcticament no ha arribat a la demarcació, i perquè són espais més naturals que durant la pandèmia els visitants han posat en valor. Els càmpings i apartaments turístics han presentat globalment xifres d’ocupació del 75% a l’agost. Uns resultats “bons”, per la FEHT.

La procedència dels turistes també ha variat respecte el que és habitual. Més enllà de la davallada de britànics i russos, el mercat estatal “s’ha fet fort”. “Fins ara era un 50% i enguany ha arribat al 70%”, detalla Guardià. “El francès ha funcionat molt bé, i l’alemany i l’holandès ha aguantat, sobretot a càmpings i apartaments turístics”, concreta. Pel que fa al tipus de públic, Guardià posa en valor que “cada vegada la força del turisme familiar és més important” i que, en termes globals, “el turisme segueix tenint vida”. “Quan el sector pot operar i hi ha una mobilitat normal, funciona”, afirma.

Alta ocupació a les cases rurals

Balanç globalment positiu de l’ocupació turística registrada aquest estiu al sector del turisme rural les Terres de l’Ebre. Els indicadors d’ocupació s’han aproximat als nivells anteriors a la pandèmia, fa dos anys. Això sí, amb matisos importants segons els mesos. Mentre el juliol ha mantingut la irregularitat d’anys anteriors a la pandèmia, amb ocupacions al voltant del 50%, l’agost s’ha disparat fins al 90%, sobretot als allotjaments situats en ple delta de l’Ebre –els de les zones interiors i de la plana s’han situat en percentatges inferiors-.

“Ara bé, hauria pogut ser excepcional però hem tingut anul·lacions per covid-19. Això ens ha impedit arribar a una ocupació màxima, no del 100%, però sí del 98 o 99%”, ha apuntat el portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre, Juanjo Bel. Reconeix que, en alguns moments, han hagut de dir no a alguns clients davant l’allau de demanda. Al mateix temps, també s’han trobat amb cancel·lacions –d’última hora o amb dies d’antelació-, un fenomen poc habitual fins l’arribada de la pandèmia.

De moment, de cara els caps de setmana i ponts festius de la pròxima tardor, les expectatives són més aviat baixes. En bona mesura, reflexiona Bel, perquè el nou context de la covid-19 ha afavorit decisivament la tendència a reservar a l’últim moment. “S’ha instaurat ja l’última hora. El client mira la situació, valora i espera a última hora que tot sigui correcte per reserva. Crec que això marcarà la tendència”, tanca.

Esperançats amb el final de temporada

Pel que fa als mesos de setembre i octubre, la previsió que fan des de la FEHT és prou optimista i es pot acostar als anys de prepandèmia. “Esperem que els càmpings i els apartaments puguin aguantar amb el mercat espanyol i francès de caps de setmana, almenys fins que comenci l’escola a mitjans de setembre”, confia Guardià. Els càmpings també tenen esperances en aquesta època per l’arribada del turisme sènior de Bèlgica, Alemanya i Països Baixos. Es tracta d’un públic que ja ha estat a la destinació i que “si té la seguretat que aquí hi ha molta gent vacunada, que va al càmping de cada any i que coneix l’entorn, li és molt còmode venir”.

Tot i això, reconeix que és difícil fer pronòstics en un entorn tan canviant on, a més, la tendència dels clients és la de reservar cada cop més a última hora. “Abans tot anava a través d’agències de viatge i touroperadors, i ara amb Booking tothom espera a última hora, perquè també saben que hi pot haver ofertes”, raona.

ACN

Missatges recents

El 4t Enre9 de Lleida porta una cinquantena de propostes culturals gratuïtes a La Mariola, el Turó de Gardeny i els Blocs Joan Carles

Els carrers i places dels barris lleidatans La Mariola, el Turó de Gardeny i els Blocs Joan Carles tornaran a…

4 minuts fa

Fins a 150 dansaires s’aplegaran en la 9a Mostra de Folklore Ibèric

El Prat del Roure d'Escaldes-Engordany aplegarà el proper dissabte, 3 de maig, la cultura popular de la península Ibèrica amb…

16 minuts fa

Alerta per un intent d’estafa telefònica al país

La policia ha alertat que algunes persones estan rebent trucades de falsos gestors d'inversors d'entitats bancàries comunicant a la persona…

27 minuts fa

Sant Joan Despí estrena un parc infantil amb dibuixos de Pilarín Bayés

Els infants de Sant Joan Despí compten amb una nova zona de jocs envoltada de la dolçor dels dibuixos de…

38 minuts fa

Els carrers de Constantí llueixen una decoració especial durant la Setmana de Sant Jordi

Constantí s’ha vestit de gala durant la Setmana de Sant Jordi, amb tot un seguit d’accions decoratives que han omplert…

39 minuts fa

Vilanova i la Geltrú celebra un nou cicle de caminades Esport i Patrimoni

El mes vinent torna a Vilanova i la Geltrú el Cicle de Caminades “Esport i Patrimoni”, una activitat dirigida a…

40 minuts fa

Esta web utiliza cookies.