La Generalitat equiparà el Palau d’Esports Catalunya pels JJMM 2018

Aquest matí s’ha celebrat a la Diputació de Tarragona una reunió amb la participació l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i la mateixa Diputació per coordinar les tres institucions en la recta final abans de la celebració dels Jocs Mediterranis 2018.

En el decurs de la reunió, s’ha abordat principalment l’estat d’execució de les obres de finalització del Palau d’Esports Catalunya. S’ha constatat que, un cop finalitzat el termini de presentació d’ofertes, fins a tres empreses opten a la realització de les obres de la quarta i definitiva fase. Unes obres que es preveu que s’iniciïn durant la primera quinzena de març i que posaran punt i final a la construcció d’un equipament impulsat per la Secretaria General de l’Esport i que haurà suposat una inversió de més de 17 milions d’euros per part de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta quarta fase és la darrera de la construcció d’aquesta instal·lació esportiva propietat de la Secretaria General de l’Esport. En el decurs de la reunió d’avui, la Secretaria General de l’Esport ha arribat a un acord amb la Diputació i l’Ajuntament per deixar equipat el Palau amb el parquet i les grades supletòries necessàries per a la celebració dels Jocs Mediterranis. Un equipament que permetrà a la instal·lació acollir durant els Jocs fins a 5.000 persones i comptar amb una superfície de joc que possibiliti fins a tres pistes simultànies en paral·lel.
Les tres institucions han refermat el seu compromís amb la celebració dels Jocs Mediterranis, que suposaran una important inversió pública en matèria d’instal·lacions esportives tant a la ciutat de Tarragona com en el conjunt de la demarcació. Instal·lacions que, a més d’acollir aquest important esdeveniment esportiu l’estiu del 2018, significaran un llegat de primer nivell tant pels ciutadans i esportistes tarragonins com pel conjunt de la població. Equipaments al servei de clubs i entitats esportives del país, però també a disposició de federacions i clubs d’arreu del món que tindran en la ciutat i la demarcació un referent com a destinació esportiva de qualitat al sud d’Europa.
A la reunió, que ha estat qualificada de molt positiva per tots els assistents, hi han participat Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Javier Villamayor, comissionat dels Jocs Mediterranis de l’Ajuntament de Tarragona; Joaquim Nin, secretari general del Departament de la Presidència de la Generalitat; Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, i Joan Plana, representant territorial de l’Esport a Tarragona.