Més de 550 persones participen en la caminada popular del Dia Mundial de l’Aigua a Tarragona

S'han recorregut uns 12 quilòmetres de camins que formen part de la Ruta de l'Aigua

Més de 550 persones han participat aquest diumenge, 19 de març, a la tradicional caminada popular que el Patronat Municipal d’Esports organitza al mes de març i que enguany, i per primera vegada, ha recorregut alguns dels espais de la ciutat vinculats amb l’aigua, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua. La incorporació d’EMATSA com a coorganitzador ha permès que els participants no hagin hagut d’abonar cap import.

L’èxit de participació es va constatar a mitjans de la setmana passada, quan es van omplir totes les places i es va haver de reobrir la inscripció fins a arribar a 550 participants. La consellera d’Esports, Elisa Vedrina; el conseller de Presidència, José Luis Martín; i el gerent d’Ematsa, Daniel Milan, són alguns dels que han participat en la Caminada de l’Aigua.

La sortida s’ha fet a les 9 h des de la plaça Verdaguer, punt d’inici i final d’un recorregut de gairebé 12 quilòmetres. A continuació, els participants s’han desplaçat a l’Oliva, han passat pel costat del dipòsit municipal situat en aquest punt. Després han passat pel costat de la seu d’Ematsa, han travessat part de l’Anella Verda fins a arribar al Pont del Diable, un dels espais més emblemàtics de la ruta, ja que aquest aqüeducte duia l’aigua del riu Francolí a l’antiga Tàrraco. Finalment, han recorregut tota la llera del riu –a tocar de la mina d’aigua coneguda com a Protectora– fins a retornar al centre de la ciutat i travessar de nou l’arc situat a la plaça Verdaguer.

Una trentena de voluntaris s’han distribuït per tot el recorregut per actuar com a guies i atendre les necessitats dels caminants. En arribar a la plaça Verdaguer s’ha ofert a tots els caminants un avituallament amb queviures i refresc, a banda d’una motxilla d’Ematsa on es podia llegir Aigua de l’aixeta, aigua de qualitat. Ruzafa, Automatic Tarraco i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil també col·laborem amb la caminada.