L’Anella Mediterrània s’estrena com a epicentre de la Mitja Marató

Tindrà lloc el 25 de novembre, a partir de les 10 h, amb sortida i arribada a l'equipament esportiu de Camp Clar

La Mitja Marató + 10K Ciutat de Tarragona – Memorial Marbel Negueruela torna a traslladar el seu epicentre, aquesta vegada de la Part Baixa fins a l’Anella Mediterrània. L’equipament esportiu es converteix en l’escenari principal de la popular cursa tarragonina i acollirà la sortida i arribada de l’esdeveniment. La previsió és que entre 2.000 i 2.500 esportistes participin en les dues curses, la mitja marató de 21 km i la cursa de 10 km, que tindran lloc simultàniament el 25 de novembre, a partir de les 10 h. Des del Patronat de Turisme asseguren que fins al moment les inscripcions van per sobre que l’any anterior per aquestes dates i continuen obertes fins al pròxim 19 de novembre, a través del web de la mitja marató.

“Aquest és ja el cor esportiu de Tarragona”, ha dit la consellera d’Esports i presidenta del Patronat, Elisa Vedrina, en referència a l’Anella Mediterrània. El canvi d’emplaçament del centre neuràlgic de la mitja marató al complex esportiu de Camp Clar permet una major aglutinació de tots els serveis a un mateix espai (vestuari, taquilles…), com ha detallat el gerent del Patronat d’Esports, Ramon Cuadrat. Així mateix, Cuadrat també ha destacat la importància de què el públic i els corredors es trobin al mateix lloc, que en aquest cas serà l’Anella. “Hem guanyat moltíssim”, ha assegurat.

La Fira del Corredor

El canvi d’emplaçament, però, també afectarà alguns trams del recorregut de les curses, tot i que es mantindran escenaris habituals com la Rambla Nova, la Via Augusta, el passeig marítim i el Moll de Costa, entre altres. Una altra de les novetats és que s’obrirà la Fira del Corredor, els dies 24 i 25 de novembre, al Palau d’Esports Catalunya, on els participants hauran de recollir els seus dorsals. El dissabte 24 els corredors podran passar a recollir els dorals a partir de les 17 h i el diumenge ho podran fer des de les 8 h. A les 10 h tindrà lloc la sortida d’ambdues curses, que correran simultàniament fins a l’avinguda Ramón i Cajal on cadascuna seguirà el seu camí. A les 10.30 h s’espera l’arribada del primer corredor de la cura de 10 km i a les 11.05 h la del primer corredor de la mitja marató. Finalment, a les 12.30 h es realitzarà el lliurament de trofeus d’ambdues curses.

Cuadrat també ha destacat el paper dels voluntaris. Prop de 300 persones voluntàries col·laboraran un any més amb la competició fent possibles molts dels aspectes complementaris de la cursa com els quatre punts d’avituallament habilitats durant el circuit o el repartiment de dorsals i dels refrigeris posteriors a la cursa, entre d’altres. Les persones voluntàries provenen de col·lectius com els voluntaris del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Vespa Club, Associació de Veïns del port, Agrupació Els Elàstics, Club Atletisme Tarragona i Fisioteràpia Més Natural.

La consellera ha animat a la ciutadania a participar i a viure la mitja marató com una “festa esportiva, però també una festa de ciutat”. A més, considera molt important mantenir aquesta marató com un Memorial a Marbel Negueruela, que va ser la seva “predecessora” com a regidora d’Esports, i que va apostar treballar sempre per aquesta cursa.

Certament Fotogràfic Mitja Marató Ciutat de Tarragona

L’endemà de la cursa s’iniciarà el 18è Certamen Fotogràfic Mitja Marató Ciutat de Tarragona, amb el qual es tornaran a premiar les millors imatges de la cursa. El veredicte es realitzarà el dia 16 de desembre i el lliurament de premis serà el 18 de desembre.