La piscina Sylvia Fontana acollirà dos campionats estatals durant aquest estiu

També s’executarà la seva climatització amb una caldera de biomassa

Tal com va avançar fa unes setmanes La Ciutat, la piscina Sylvia Fontana executarà enguany l’escalfament de l’aigua amb una caldera de biomassa, amb l’objectiu de poder utilitzar-la durant tot l’any. Aquesta climatització s’executarà per mitjà de l’Ajuntament de Tarragona i el Patronat Municipal d’Esports.

El conseller de Presidència, José Luis Martín, ha declarat que amb aquesta acció es pretén que “Tarragona sigui centre d’organització d’esdeveniments esportius durant tot l’any i centre de referència a l’hora de celebrar esdeveniments relatius a la natació”. El pressupost d’aquesta acció és de 200.000 euros i el fet de ser una caldera de biomassa reduirà l’impacte mediambiental.

Per altra banda, Martín ha avançat que les instal·lacions acolliran dues competicions estatals de la mà de la Federació Espanyola de Natació, el Campionat d’Espanya Màsters d’estiu, que se celebrarà de l’11 al 14 de juliol i la 7a edició Campionat d’Espanya Aleví Estiu, que tindrà lloc del 18 al 19 de juliol. Aquestes se sumen a les tres competicions de la Federació Catalana de Natació, que ja s’havien anunciant fa unes setmanes. La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, ha esmentat que “Tarragona estarà a l’alçada de les expectatives de la Federació Espanyola de Natació” i calcula que les dues proves estatals tindran un impacte econòmic al voltant del milió d’euros.

A l’acte també han assistit el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena Pérez, el president del Club Natació Tàrraco, Josep Maria Claver, i la nedadora tarragonina Sylvia Fontana. Els quals han mostrat la seva alegria i entusiasme per aquestes iniciatives.