Es presenta l’exposició ‘Mostra d’Art emergent local. Composición X’’ al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona

Un total de 35 joves artistes del territori fan una crida i reclamen un lloc per consolidar l’art com a part vital de la societat

Exposició ‘Mostra d’Art emergent local. Composición X’’ organitzada per 3 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili. Imatge cedida pel Port de Tarragona

El Port de Tarragona, des del seu vessant cultural, Moll de Costa, estrena aquest dissabte 12 de juny a les 17.00h al Refugi 1, una nova i atractiva exposició sota el títol ‘Mostra d’Art
emergent local. Composición X’.

La iniciativa, liderada per tres estudiants de Comunicació Audiovisual de la URV, forma part del Treball de Fi de Grau dels estudiants que pretenen, mitjançant aquesta exhibició de diverses obres i l’estrena d’un curtmetratge, difondre el jove talent i fer una crida per demanar el lloc que es mereix l’art a la vida de la societat actual.

Amb aquest missatge tant portent dels joves artistes, el Port ha volgut facilitar l’espai del Refugi 1, per tal de donar suport i escoltar al crit que les creadores han llançat amb l’estrena d’aquesta exposició.

El Port amb el talent local emergent

L’exposició consta de diverses parts, una d’elles està basada en entrevistes a artistes locals per tal de donar visibilitat i cobertura als problemes que sols patir aquest sector de forma generalitzada. Artistes emergents que es troben amb la manca d’espais locals que els hi donin l’oportunitat de presentar les seves obres i, per tant, la possibilitat de créixer i fer visible la seva veu i el seu art.

En declaracions dels artistes es pot destacar com han volgut fugir dels convencionalismes i han buscat la diversitat artística donant llibertat temàtica i estilística a un total de 35 artistes que han participat en aquesta iniciativa.

L’exposició ve acompanyada d’un curtmetratge de ficció creat pels tres estudiants, Raquel Cerdà, Roger García i Alícia Calero. Es tracta d’un audiovisual, de perfil reivindicatiu, que dóna valor afegit a l’esdeveniment i que reforça el missatge que volen transmetre. Sota el títol ‘Art local emergent: el crit que no ressona’ manifesten la necessitat de consolidar l’art com una part vital i neuràlgica de la nostra societat i, demanen el suport i la conscienciació als sectors institucionals i a la mateixa societat.