Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

“Vam agafar la colla en un moment que estava en creixement sostingut i ho hem pogut mantenir sense renunciar a pujar el nivell”

David Lobo, cap de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau

David Lobo, cap de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Foto: David Oliete

Estem davant de les teves últimes setmanes com a cap de colla?

Aquesta és la intenció. Ja s’ha acabat la legislatura que se sol atribuir. Són mandats de dos anys i ja en porto quatre, així que ara tocaria descansar. Però tot dependrà de què hi hagi algú que vulgui assumir el càrrec, en cas contrari s’allargarà una mica més aquesta situació. Però la idea és anar passant a un segon terme.

Com valores els quatre anys com a cap de colla?

La valoració no pot tenir cap altre punt de vista que el positiu. Vam agafar la colla en un moment que estava en creixement sostingut i ho hem pogut mantenir sense renunciar a pujar el nivell. Estem veient colles en el panorama casteller més enllà de Tarragona que tenen un creixement més ràpid que el nostre, però després el fet de poder-se mantenir és on radica la clau de l’èxit.

Nosaltres en aquests quatre anys hem fet passets modestos temporada rere temporada, però amb la solvència de poder-los anar repetint l’any següent. Crec que podem sortir contents d’aquests quatre anys i poder deixar la colla havent assolit els folres, que fins al moment era un horitzó completament desconegut i molt anhelat per nosaltres, i sovintejar gamma de 8 i anar començant a fer proves d’altres castells de més dificultat d’aquesta mateixa gamma.

La millor experiència i la pitjor com a cap de colla?

Encara no he pogut exhaurir-ho prou per a quedar-me’n alguna de millor. És evidentment que durant aquests quatre anys s’han viscut moments màgics i fantàstics i al cap i a la fi costa quedar-se amb algun. Podria ser el primer pilar de 7 descarregat a Vila-seca a la trobada de colles del sud o el primer 2d8 que vam descarregar a la plaça de les Cols, que era la primera vegada que el provàvem i el descarregàvem. Crec que aquests moments poden ser dels més importants.

Pel que fa al moment dolent, sense cap mena de dubte, és la caiguda del pilar de 7 de Sant Magí del 2018. Aquest va ser el pitjor moment. Era un castell que li teníem molta confiança i ens agrada moltíssim, però va petar de la pitjor manera amb unes conseqüències bastant negatives per la gent que el fèiem i després la temporada es va veure greument afectada per aquest trasbals.

Quan s’instaurarà la nova junta?

La idea és tenir-la a principis de febrer. Ara per ara no hi ha gaires noms a les travesses, però entenem que quan es faci la convocatòria s’aniran movent coses. En cas contrari, serem pacients i veurem com evoluciona.

Com afectarà el canvi de junta tècnica?

La intenció és que no hi hagi un daltavall gaire important. De fet, les anteriors juntes tècniques han estat bastant continuistes, els membres dels equips tècnics han anat rotant pel que fa a responsabilitats i sempre hem intentat anar afegint gent que volgués seguir el projecte. Ara per ara està tot molt obert per veure per on continuen els trets, però considerem que tenim la tranquil·litat i la intenció de què s’agafi el projecte i s’intenti continuar.

Després cadascú aportarà les seves característiques i el seu saber fer, però ara per ara tenim un model vàlid que funciona i crec que seria una inconsideració voler canviar per complet el procedir que actualment té la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Per tant, canviar de cap de colla és un canvi important, però la voluntat dels equips tècnics és continuar treballant tots plegats i rotant per no cremar la gent. Crec que es notarà més en la visibilitat que pot tenir l’equip que no pas en la forma de treballar d’aquest.

Quins objectius us marqueu per aquest 2020?

Això ho hauria de considerar la persona que ho ha de capitanejar, però crec que els objectius no han de marxar gaire més enllà del que hem assolit fins al moment. Estem en un llindar en què gairebé freguem el nostre sostre. Parlem de què som un col·lectiu que porta un volum de gent no molt elevat, però si prou per treballar les estructures que anem realitzant. Ens trobem en un moment en què per seguir apretant hi hauria d’haver un increment de massa social. Per tant, crec que com a objectius un passaria per la vessant social d’incrementar aquesta massa i donar un al·licient més enllà dels castells perquè la gent hi participi i l’altre seria seguir somiant i treballant en castells que fins al moment són inèdits per nosaltres.

Enguany la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau celebra el seu 30è aniversari. Que es farà per celebrar aquesta efemèride?

Entenem que són tres dècades i és prou important per a celebrar-ho. Fa unes setmanes hem engegat una comissió que s’encarregarà de gestionar les activitats i esdeveniments de celebració que es puguin realitzar amb motiu del 30è aniversari. La idea és intentar treballar en activitats cada mes, entenent que els primers mesos de l’any potser no són del tot propicis per fer activitats relacionades amb la colla i es dedicaran per formar els nous equips de govern, tant el tècnic com el directiu. Però per més endavant s’estan plantejant un seguit d’esdeveniments que projectin més la colla i augmentin la visibilitat alhora que els castellers i castelleres puguin gaudir d’aquest 30è aniversari. El que no seria del tot lícit seria deixar-ho tot tancat per part de la junta en funcions i fins que no es confirmi la nova junta no es farà públic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torredembarra rep una subvenció per realitzar accions contra el canvi climàtic

Notícia següent

Tornavís Teatre fa posar el públic a la pell de les persones que pateixen depressió

Notícies relacionades