Òscar Solé: “Som un club modest que vol donar una sortida perquè els nens puguin jugar”

President del Centre d'Esports Constantí

Òscar Solé, president del Centre d'Esports Constantí. Foto: Julio Collado

Quant de temps porta a la presidència del club?

Actualment uns 3 anys i mig com a president, però a la Junta Directiva porto bastants anys. Abans ja havia estat tresorer.

Perquè va entrar a la Junta Directiva?

Tinc tradició familiar dins el club. El meu avi en va ser fundador fa més de 50 anys. Després va haver-hi un parell de temporades que el club va desaparèixer i el meu pare va integrar el grup que va tornar a engegar el club. Ell va ser president durant molts anys i va ser aleshores quan vaig entrar a la Junta Directiva. Després en Rodrigo Quezada va entrar a la presidència i al cap d’un temps em va dir “jo ja m’aporto i ara et toca a tu”. No és que em toqués ni fos cap obligació, però em feia il·lusió tirar endavant el club i continuar el somni que va tenir el meu avi al principi i el meu pare havia continuat.

És complicat compaginar la feina amb la presidència del club?

Segons com t’ho muntis. En el meu cas he delegat moltes funcions dins el club i faig més una tasca representativa. Els temes esportius no em prenen molt de temps perquè tinc els meus coordinadors i el director esportiu. Però dona feina perquè és un club en què, tot i ser modest, tenim bastants equips.

Podria fer cinc cèntims de la història del CE Constantí?

El club es va fundar el 1967. A Constantí no hi havia cap club de futbol i el van crear un grup de gent gran i nois joves amb ganes i empenta. Va començar competint amb dos equips, un amateur i un infantil, però cap a l’any 1990 o 1991 el club va desaparèixer. S’estava jugant en camps de futbol de propietat privada que ens cedien, però va arribar un moment en què no hi havia cap terreny que es pogués cedir i l’Ajuntament no en tenia cap, així que durant dos anys Constantí no va tenir futbol. El meu pare i tres o quatre persones més interessades van tornar a crear el club i la primera temporada es va jugar al Morell. Finalment, l’Ajuntament de Constantí va construir el camp de futbol i des d’aleshores estem allà, ja fa aproximadament uns 20 anys.

Quins valors destacaria del club?

Som un club modest i la nostra intenció és donar una sortida perquè els nens de Constantí puguin jugar i gaudir del futbol. Som un dels clubs més barats de la zona per a poder jugar a futbol i volem donar un servei bo i en les condicions econòmiques més favorables per als pares, ja que Constantí és una de les rendes per càpita més baixes de Catalunya.

Pel que fa a valors destacaria el respecte i fomentar l’esport. No aspirem a pujar molt de categoria ni al fet que surtin grans jugadors, només intentem formar-los i que s’ho passin bé. D’altra banda, tenim més de 40 nacionalitats diferents al poble, així que des del futbol intentem integrar totes aquestes realitats culturals i religioses i que els nens es barregin i juguin entre ells.

Teniu equip de futbol femení?

Sí, aquesta serà la seva onzena o dotzena temporada. No han fallat mai. El nucli segueix sent el mateix grupet, tot i que ja s’està acabant. El que intentarem és renovar i ja hem començat a engrescar a tres jugadores noves i joves del poble.

Actualment de quants equips disposa el club comptant totes les categories?

Aquesta temporada comptem amb 12 equips, onze masculins i el femení. Abastem totes les edats futbolístiques, des dels 4 anys que comencen fins a l’equip de veterans.

El club es troba en una bona situació financera?

Afortunadament sí. L’ajuda més important que tenim és de l’Ajuntament. A més, tenim dos patrocinadors grans que també ens ajuden molt i ens permeten ser un dels equips amb la quota més baixa de l’entorn.

Quins objectius té el club de cara al futur?

Seguiré treballant per continuar en la línia de donar una sortida als nens i les nenes que vulguin jugar a futbol. Pot ser tenir algun equip més en alguna categoria, perquè les tenim totes però només una doblada. I intentar consolidar tots aquests equips i aconseguir que cada vegada sigui més barat jugar a futbol a Constantí.