Óscar Sánchez, alcalde de Constantí: “Treballarem en construir una sala de vetlles i una piscina climatitzada”

L'alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, al saló de plens de l'Ajuntament. Foto: JC

S’imaginaven guanyar amb tanta solvència i aconseguir la majoria absoluta?

Ens imaginàvem que aniria molt bé perquè hem fet moltíssima feina en aquests quatre anys amb un talant molt dialogant, transparent i a peu de carrer. Això la gent ho valora i ho agraeix. A banda, també hem fet una molt bona gestió econòmica, en la formació dels nostres aturats, en la millora urbana i de la via pública. Ens imaginàvem que això la gent ho veuria amb bons ulls, però no ens imaginàvem aquests resultats en què ens hem quedat a poc de treure 10 regidors de 13. Estem molt contents.

Això els dona més seguretat i confiança a l’hora de governar?

Si clar. Aquest bon resultat ens dona aquesta confiança en què la gent ha valorat positivament la feina que hem fet i l’estímul per continuar treballant en aquesta línia d’humilitat, de dedicar-li moltes hores i de fer treball de formigueta i picar pedra en temes importants que es van solucionant a mesura que va passant el temps.

Quins valors caracteritzaran aquest govern?

Principalment seran la transparència i el bon govern. La transparència pel que fa als problemes de la gent i dels diferents grups municipals. Però, sobretot, continuar amb aquesta feina tan engrescadora que hem fet en l’àmbit de la formació dels aturats, de la millora de via pública, de donar-li vida al poble amb diferents activitats culturals, esportives, etc. Aquesta serà la línia que seguirem de treball, mobilitat i a peu de carrer.

Quins reptes té Constantí per aquests pròxims 4 anys?

Reptes i problemes en tenim molts. Treballarem en això, en anar superant aquestes pantalles dia a dia i que a poc a poc es vagin veient resultats. Això és el que hem fet aquests quatre anys i ja s’han vist resultats molt positius. Creiem que, amb la majoria i la confiança que ens ha donat la gent per aquest mandat, d’aquí a quatre anys tindrem un Constantí molt millor del que tenim ara.

En l’anterior mandat es van augmentar considerablement les subvencions. Se seguirà en la mateixa línia?

Per nosaltres el més important és la gent que fa vida al municipi i les entitats, les associacions, els clubs esportius o els grups culturals són els que donen vida al poble i els nostres protagonistes del dia a dia. Per això continuarem treballant en aquesta línia.

Per atraure inversions, com es ven Constantí a l’exterior? Quins son els seus punts forts?

Tenim dos vessants: Centcelles, que és la nostra joia, i el nostre polígon industrial. Ara estem negociant amb diferents empreses perquè s’instal·lin a Constantí i treballem en el pla parcial urbanístic número 10. Ben aviat sabrem quines empreses s’hi instal·len amb la conseqüent inversió i nous llocs de treball. Treballem molt en aquesta línia de promoció econòmica i promoció del polígon industrial.

L’educació serà un dels eixos principals d’aquest govern?

Ho ha sigut durant aquests quatre anys i esperem que continuï sent-ho. Sobretot la formació dels aturats, que és bàsica per tal d’ajudar a la gent a què es valguin per ells mateixos i formar-se amb els cursos homologats del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i puguin trobar feina com més aviat millor. Aquesta serà una tasca prioritària.

Constantí és un dels municipis del territori amb un nivell de qualitat de l’aire més baix. S’està treballant per intentar millorar-lo?

Actualment estem a la Taula de Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, a través de la Generalitat que és qui té competències en la qualitat de l’aire. Paral·lelament treballem amb els diferents actors potencialment contaminants que tenim. Per exemple, estem treballant amb Sirusa el tema de ficar més captadors per tal d’analitzar quina és la contaminació acústica o de l’aire i continuar avançant en aquest sentit.

Tot i això, la competència és del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i així els hi exigim en cada reunió que convoca de la Taula de Qualitat de l’Aire. Creiem que, tot i que ha estat aturada durant un temps, és una bona eina i en l’última reunió que vam fer a la Canonja l’octubre de 2018 es van posar les bases per tal de continuar i incrementar aquests estudis i la comunicació amb els ciutadans. Esperem que aquestes anàlisis vagin a més per saber realment d’on venen els focus de contaminació per tal de poder minorar-los.

Quins projectes nous es podran veure al municipi en els propers anys?

Fa uns mesos quer estem treballant en un nou contracte de l’aigua que aportarà molts beneficis als veïns i veïnes de Constantí, perquè el contracte que tenim actualment és de l’any 1989 i ha quedat obsolet. Paral·lelament, també treballarem en la millora de la via pública i en noves infraestructures com poden ser la sala de vetlles o la nova piscina climatitzada que volem construir en aquest mandat.