Iván Tamarit, Míster Modells Bellezza España: “La bellesa no ho és tot. Pots tenir un bon físic però estar buit per dintre”

El míster tarragoní, Iván Tamarit, posant per La Ciutat de Tarragona al Balcó del Mediterrani. Foto: Daniel M. Jorba.

– Com va començar la teva carrera en el món de la bellesa?
El fet és que em van proposar fer-me una sessió de fotos de manera amateur. Arrel d’aquí, i després d’un temps, va ser quan em van contactar des de l’organització del certamen de Dama & Caballero aquí a Tarragona (l’any 2016). Va ser quan va començar tot.

– El passat 2 de desembre et vas alçar amb la victòria de Míster Modells Bellezza España. Què representa per a tu aquesta victòria?
Em va sorprendre, la veritat. I no guanyar, sinó participar-hi. Recollir els fruits de 6 mesos de treball ha estat molt gratificant. Durant tot aquest temps m’he adonat de la gran oportunitat que se’m presentava. M’he esforçat moltíssim per arribar fins aquí. He de dir que, a banda de ser una responsabilitat, és una oportunitat per donar-me a conèixer a mi, els meus valors i també els del certamen.

– La nit de la final és un esglaó més de tot un llarg procés. Com es viu un concurs de bellesa d’aquestes característiques?
Com he dit, són sis mesos de formació contínua com a míster, no com a model. La principal diferència és que el míster s’ha de vendre a ell mateix, mentre que el model ha de vendre la roba.

Durant la preparació hem fet molts esdeveniments, tasques socials, hem preparat l’opening de l’esdeveniment, entrevistes amb el jurat… Per altra banda, i a més de la desfilada, també hi havia una sessió de preguntes d’actualitat. En aquest cas has de respondre molt ràpidament i bé. Això també requereix una preparació prèvia.

En l’àmbit físic puc dir he tingut un avantatge, però he hagut de treballar altres aspectes. S’ha de tenir en compte que som 24 candidats i hem de remar tots a una. La clau està a pensar que hem de sumar entre tots, no de manera individual.

– Ara mateix t’has convertit en la imatge del país, però també de Tarragona. Alguna vegada havies imaginat que un tarragoní podria arribar a ser escollit representant per al Míster Gran International?
Són paraules majors. Es tracta d’un certamen a nivell mundial. Vull deixar a Tarragona en molt bona posició. He viscut tota la vida a Tarragona i aquesta oportunitat és un orgull molt gran. La vull aprofitar per aportar el meu granet de sorra a l’hora de representar Tarragona a l’exterior.

– Què ha estat el més difícil de tot? Has pensat mai a llançar la tovallola?
Hi ha moments de tot. Recordo la prèvia abans de la gran final i allà la cosa no va anar massa bé. Em vaig desanimar una mica. Per altra banda, el fet de tenir parella, també és una mica complicat. En el meu cas els dos hem de fer un exercici molt gran per acceptar i conviure amb aquesta nova realitat. També per la feina. Tota la preparació era a Sevilla i vaig haver de combinar les dues coses. Ha estat un sacrifici, però al final, puc dir que ha valgut la pena. Estic content amb el resultat obtingut. L’esforç s’ha vist recompensat.

– Com es prepara un certamen d’aquesta categoria?
De moment encara només hem fet fotos oficials. La preparació encara no ha començat. Encara és aviat. Però sóc conscient que he de polir moltes coses, no només en l’aspecte físic… He de ser un 10 en tot.

– L’esdeveniment a Brasil és al novembre del 2018. Estàs nerviós?
Encara no. Segurament, quan s’apropi la data la cosa serà diferent. Recordo que a Míster Modells Bellezza España sí que estava nerviós. Sabia que si passava la part de les preguntes quedaria entre els tres primers. En el cas de Brasil… sé que tinc molta feina i que he de treballar molt. Però ho afronto amb molta il·lusió. Els nervis ja arribaran quan toqui. Vaig amb la mentalitat de gaudir… però sé que quan estigui allà serà diferent (riu).

– Què és el que més t’agrada de ser model?
Sobretot el poder ser un referent i que la gent es fixi en la meva figura. No només en l’aspecte físic. En la sinceritat, la humilitat… els altres valors que van més enllà de l’aparença física. El físic no ho és tot. Pots tenir un bon físic però estar buit per dintre.

– T’agradaria trencar amb algun estereotip?
Sí. A la gent que ens dediquem en aquest món només se’ns valora per la nostra aparença física, i això és una errada molt gran. El que es remarca en aquest esdeveniments és una bellesa integral, no només física. Hi ha molts valors. Per desgràcia, la gent només veu aquesta part. Com ja he dit, tenim molts valors i no estem buits per dintre.

– A banda de ser model també ets entrenador personal. Tens el teu propi negoci… Tens poc temps lliure, oi?
És cert que m’agradaria tenir més temps, però des que m’he obert el meu negoci i amb l’agenda de míster…

A vegades pot resultar complicat. Però tot és possible. Quan tinc temps lliure procuro estar amb la meva família i la meva parella. També aprofito per fer esport.

– Estàs content?
Sí, i tant. Ara és el moment de gaudir de tot això. Sóc conscient que d’aquí uns cinc o sis anys la cosa serà diferent. Ha estat una sort que aquesta oportunitat m’hagi arribat ara. He tingut molta sort en aquest aspecte.

– Acabem l’any i tu ho fas amb molt bona nota. Quin és el teu desig per aquest 2018?
Ja que he arribat tan lluny, m’agradaria poder seguir en aquest món i que hem surtin treballs relacionats. Sóc conscient que és complicat, però seguiré treballant intensament per aconseguir-ho. Per altra banda, el que vull ara mateix és donar-me a conèixer i aconseguir una estabilitat per poder seguir creixent en l’aspecte professional i personal. De cara a l’esdeveniment de l’any vinent, al Brasil, m’agradaria deixar a Espanya i a Tarragona en la millor posició possible.