Entrevista a Pau Ricomà, alcalde de Tarragona

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, a les escales de l'Ajuntament. JULIO COLLADO

Quina valoració fa d’aquests primers mesos de mandat?

Molt positiva, destacaria tres coses: Tarragona avança amb determinació en la defensa de les llibertats i la democràcia; treballem diàriament per millorar els serveis essencials com l’educació, la neteja i la seguretat. I estem traçant el futur d’una ciutat pròpia del segle XXI, sostenible i participativa.

Quins són els projectes indispensables pel 2020?

El menys vistós i el més necessari és organitzar bé l’Ajuntament per poder donar resposta als ciutadans. També és important implementar els Consells de Districte, com a àmbit de participació que generarà un altre model de relació entre ciutadania i Ajuntament. No plantegem projectes faraònics, però sí actuacions decidides en mobilitat, en cultura, en medi ambient, en habitatge, en serveis socials, en patrimoni, en benestar animal, en treball, etc.

En l’àmbit local, què canviaria del 2019?

La principal preocupació és el progressiu tancament de comerços. Un fenomen general que a Tarragona té especial incidència per un seguit de decisions errònies que s’han anat prenent des de fa molt de temps. Exemple d’allò que se’n diu “pa per avui i fam per demà”. I ara tenim un problema estructural que té incidència en l’economia i en la convivència, que demana molta reflexió i molta actuació, aixecar el cap i no quedar-nos en el debat superficial.

Què és el que més li agrada del Nadal?

Són unes festes d’alegria encomanadissa. Malauradament, també són dies on es fan més visibles les dificultats de qui pitjor ho passa, qui té problemes de salut física o mental, i quan es troben a faltar més les persones que ens estimem i ja no hi són.

Quin regal li faria al seu municipi?

El millor que puc regalar són les ganes de treballar de tot l’equip de govern i el compromís de fer-ho pensant en totes les ciutadanes i ciutadans.