“Soc hereu d’un projecte amb valors de credibilitat i solvència”

A pocs dies d’acabar l’actual legislatura, quina valoració fa d’aquests quatre anys?
Nosaltres en general estem molt contents. Han estat quatre anys molt profitosos en els quals hem avançat amb molts projectes i hem col·locat elements estratègics de cara al futur molt ben posicionats per poder fer un inici del pròxim mandat molt potent.

Han complert els objectius que es van proposar l’any 2015?
Els més importants pràcticament tots, sempre hi ha alguna qüestió que per diferents motius no l’acabes de finalitzar però en termes generals gairebé el 90% del nostre programa electoral està fet, i el 10% restant està en vies de dur-se a terme.

Quines coses que han quedat pendents?
Coses com la implantació del transport públic, que no està en el programa electoral però tot i aixòl’hem dut a terme. La seva implantació està prevista per l’estiu.

Josep Poblet ha estat alcalde durant 26 anys i vostè ha estat escollit per substituir-lo. Com ho afronta?
Em sento molt preparat, el repte és majúscul perquè una persona com Poblet que ha estat molt rellevant, no només per Vila-seca sinó pel conjunt del territori, és un referent per molts. El fet que el partit m’hagi escollit a mi per agafar el relleu m’omple de motivació i d’orgull.

Tot i això vostè ha decidit desmarcar-se de les segles del PDeCAT i presentar-se per Vila-seca Segura. Per què?
Bàsicament per una qüestió, primer de tot perquè a mi el que em porta a la política és el fet que és la meva ciutat, el lloc on he nascut i on també ho va fer la meva mare. Fa quatre anys si m’haguessis dit que haguera engegat un projecte polític no m’ho hagués imaginat. En el seu dia vaig fer el pas perquè em motivava fer coses per la meva ciutat i ara és quelcom el mateix. Crec que Vila-seca durant els anys vinents pot impulsar-se novament amb uns canvis que siguin transcendentals i modifiquin la morfologia de la ciutat per a bé, de manera que sigui encara més un referent del territori, i si un dia et trobes amb la situació que els teus companys, als quals admires, et diuen que facis un pas i que encapçalis aquest projecte no et pots negar.

Que li pot oferir Pere Segura al municipi que no li poden oferir els altres candidats?
No sé el que poden oferir els altres candidats, sé el que puc oferir jo. Sóc una persona que s’estima el que fa, amb les idees molt clares, amb ganes d’escoltar totes les sensibilitats i amb projectes fonamentals de futur molt clars.

És optimista de cara a les eleccions?
Molt optimista. Crec que durant els darrers quatre anys hem fet molt bona feina, que el projecte que estem preparant per al futur de Vila-seca és ambiciós i pensat en les persones. Hem fet molta feina, i insisteixo, molt ben feta, i crec que això al final té una recompensa.

Com seria una Vila-seca amb Pere Segura com alcalde?
Potser com m’agradaria que fos, sóc hereu d’un projecte que té uns valors molt importants de credibilitat, de solvència, és un projecte que ha estat transformador, inclusiu i amb moltes qualitats, que ha sabut incloure moltes sensibilitats. Per tant, en aquest vessant serà molt continuista perquè són els valors amb els quals em sento molt representat. Què aportaré jo? Doncs aportaré una visió d’un altre nova generació, tinc trenta-set anys i una manera de veure les coses diferent i pròpies de la meva generació. Crec que els reptes que hem d’afrontar són diferents i en aquest aspecte per mi la part d’acció social, de generar una ciutat que se senti pròpia a la mateixa governança és fonamental, i sobretot que cada cop interpel·lem i complementem l’administració amb la tecnologia, la creativitat i la innovació. Aquestes són les idees que impregnaran el futur de Vila-seca.

Quin és el pilar bàsic del programa electoral de Vila-seca Segura?
El programa electoral pivota sobre vuit blocs, ara bé, per mi d’aquests blocs, tot i ser importants tots, els pròxims quatre anys tindran un accent especial quatre. Això no vol dir posar en menys valor la resta, però és veritat que moltes energies i molts recursos aniran a parar a aquests quatre blocs. Un d’ells serà el bloc d’acció social, implementarem un nou model del que es coneix com a benestar social, recuperarem certes competències cedides al Consell Comarcal per fer una gestió directa.

Pel vessant d’esports encetarem un pla director nou de l’Estadi Municipal que canviarà el paradigma d’Estadi Municipal de Futbol a una ciutat esportiva i a un parc de lleure per la ciutadania, a banda d’un èmfasis no només en aquesta gran estructura que abarcarà molts recursos, sinó també cuidant la resta i buscant un model de gestió que sigui participat pels diferents clubs que avui dia són l’ànima del nostre esport. Estarà també el vessant de cultura, amb projectes importantíssims com són el Parc Cultural del Celler i del Castell. Recentment hem signat un conveni amb la Fundació Vila Casas,amb la qual cosa una o dues exposicions a l’any es duran a terme al Castell amb obres pictòriques o d’art contemporani català de primer ordre. El Celler canviarà també el paradigma, serà un espai multi funcional on podrem veure representacions de teatre, concerts i amb una part museística basada en noves tecnologies, però no només això, ens hem compromès a remodelar el concepte de la biblioteca, basat en l’experiència i l’autoaprenentatge.

D’altra banda, un altre dels projectes que tenim entre cella i cella és la Casa de la Cultura, una casa on s’haurà d’integrar tres dimensions, la governança de la pròpia regidoria de cultura, diferents espais multidisciplinaris per les entitats culturals del nostre municipi i el Museu de la Festa, on totes les entitats culturals i tradicionals tinguin un espai on els nens puguin visitar els diferents elements festius, gaudir i palpar-los. Aquests són els projectes estrella però n’hi ha molts d’altres que aniran també a l’àrea de cultura, com pugui ser un pla d’acció cultural que volem encetar i promoure. Hem parlat d’aquests aspectes i també tenim la dimensió de la seguretat i la protecció civil, tenim molt clar que avui dia la llibertat va molt íntimament lligada a la seguretat i entenem la policia com un actor cívic de primer ordre. Seguirem potenciant la policia de proximitat, augmentarem els mitjans i dimensionarem una comissaria pel segle XXI, adaptada a les noves necessitats.

En què s’ha de sustentar el creixement futur de Vila-seca?
L’objectiu no és créixer per créixer, ni és la idea que nosaltres tenim. Entenem que les ciutats han de tenir ànim, cuidar de les persones i prioritzar-les. Vila-seca en els anys vinents tindrà inversions que generaran fluxos migratoris només per la creació de treball, per tant nosaltres tenim entre cella i cella fer un nou pla d’ordenació urbanístic, que projecti la ciutat del 2030, però que no es fonamenti bàsicament en els creixements urbans, no és la nostra prioritat, ho és afrontar els reptes de futur de les ciutats sostenibles i les ciutats amables amb el ciutadà, per tant un altre dels elements fonamentals és la mobilitat.

Amb quins partits estaríeu disposats a pactar?
A dia d’avui el que contemplo és guanyar amb la màxima confiança de la ciutadania. No tinc pactar al cap.