? Pere Granados, alcalde de Salou: “La transformació de Salou en aquests 4 anys serà impressionant”

L'alcalde de Salou, Pere Granados, al seu despatx a l'Ajuntament. Foto: Julio Collado

Per què va decidir ser alcalde?

Abans de ser alcalde havia passat per diferents regidories. Se’m va presentar la possibilitat de ser alcalde, la vaig valorar i vaig creure que era un moment molt oportú. Amb aquesta vocació de treballar pels meus veïns i veïnes i pel progrés de Salou, vaig decidir agafar i treballar aquesta oportunitat perquè treballar per Salou és molt il·lusionant.

Com és el seu dia a dia?

Al final el dia té 24 hores i acabes pensant que n’hauria de tenir 48 perquè la feina és molt intensa. Hem de fer moltes reunions i parlar per resoldre problemes, impulsar nous projectes i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Per fer tanta feina com requereix el municipi de Salou ens faltaria temps, és un dia a dia molt intens de moltíssima feina i dedicació.

Com encara aquest nou mandat?

Faig una valoració molt positiva del resultat electoral perquè hem incrementat el nombre de vots i, per tant, la confiança de la ciutadania en la nostra candidatura i en la meva persona. Estic molt agraït a la població de Salou. Això et dona molta força per tirar endavant el projecte que teníem al nostre programa electoral i ho farem amb molta il·lusió, moltes ganes i molta força.

Comença governant en minoria. S’ha parlat d’unes negociacions amb el PSC que haurien fracassat i també d’unes amb ERC. Hi ha la possibilitat d’incorporar algun partit més a l’equip de govern?

Nosaltres vam invitar tots els grups polítics, a excepció de Ciutadans, amb la idea de fer un govern molt ample. No descartem aquesta possibilitat, tot depèn de la resta de grups polítics. La meva voluntat està manifesta des del moment en què els invito a tots a què es vulguin sumar per treballar per Salou. Per tant, depèn d’ells.

Quins valors regiran el seu govern?

Tal com estan les coses a Catalunya actualment, per respecte a la institució, el valor principal que tenim a Salou és el de la neutralitat de la institució perquè venim a governar per a tothom, amb respecte absolut per totes les sensibilitats i formes de pensar. Els valors de la transversalitat, el del respecte o el de la convivència ens ajuden a tenir estabilitat i això fa que puguem treballar pel progrés de Salou i millorar la qualitat de vida dels seus habitants. D’altra banda, també destacaria el valor de l’honestedat. Som un grup de persones que venim a treballar de forma honesta i això és molt important per a la classe política.

Quins projectes seran una realitat durant aquest mandat?

Els projectes que han quedat pendents són projectes que no depenien majoritàriament de l’administració local. Parlem del desmantellament de les vies del tren, del projecte del Camí de Ronda i del desviament del Barranc de Barenys. Això depèn del fet que les administracions competents deixin de tenir voluntat de poder-los executar i comencin a tenir el seu compromís. Em consta que això és així per part del govern de l’Estat en funcions pel que fa al desmantellament de les vies del tren i la posada en funcionament de la nova estació. Això serà una realitat i esperem que sigui durant aquesta legislatura.

També tenim el compromís de l’execució definitiva del Camí de Ronda per part de l’actual govern en funcions. L’anterior govern del PP, amb el suport de Ciutadans, no va fer res per Salou ni per la província de Tarragona i ja tenim l’experiència de quina era la seva voluntat i el seu compromís. Per tant, esperem que al setembre aquest govern continuï treballant per poder executar aquests projectes de Salou.

D’altra banda, pel que fa al Barranc de Barenys, estem en l’aprovació definitiva del nou projecte que es va haver de fer per una sentència que ens ho va anul·lar i també tenim el compromís de la Generalitat per executar-lo l’abans possible. Es tracta d’una problemàtica històrica que tenim a Salou, que la venim treballant i que l’hem de resoldre com més aviat millor.

Després és veritat que hi ha altres projectes propis de l’Ajuntament com la Biblioteca o algun més que no s’han pogut executar per culpa del sistema de funcionament de l’administració pública. Amb els mandats de 4 anys, el temps s’ha tirat al damunt i, com que hi ha tanta feina del dia a dia, no s’han pogut executar. Però és una qüestió que tenim pendent i volem tirar endavant durant aquesta legislatura.

Queden pocs dies per a les Nits Daurades de Salou. Quines novetats hi haurà aquest any?

Més enllà de les novetats, de les Nits Daurades destacaria el que signifiquen. S’organitzen en l’època en què tenim més gent a Salou i som el municipi amb més població de la província de Tarragona. Aprofitem aquesta ocasió per exhibir el que som i el que sentim com a poble. Perquè les Festes Majors i les festes com les Nits Daurades són el patrimoni cultural viu més important que té qualsevol municipi.

S’ha d’agrair molt a les persones que participen i organitzen actes perquè sabem la dificultat que els hi suposa, ja que la nostra economia és turística i ara estem en el moment més alt de la temporada. Dit això, la Nit del Foc i tot el que està relacionat amb aquest caràcter mediterrani és un element a destacar. També ho són tots els concerts de música que tenim perquè venen figurants de primer ordre de l’àmbit musical de l’Estat espanyol.

Com s’imagina Salou d’aquí a 4 anys?

D’aquí a 4 anys Salou estarà molt canviat en el sentit que tindrem una millora important en una forma de treballar que vam començar en l’anterior mandat com és la renovació del nostre municipi. Hem fet un esforç molt important d’inversió i de renovació dels carrers, però això només és un inici. Durant aquests quatre anys incidirem en molts espais com les places públiques, les quals volem renovar perquè siguin espais d’esbarjo, oci i gaudiment. La nostra prioritat és afavorir tot el que és la qualitat de vida de les persones perquè entenem que és essencial.

També destacaria que Salou serà un municipi intel·ligent. Estem en un viatge per convertir Salou en una ‘smart city’, el que servirà per millorar tots els serveis i la informació que es pugui rebre tant pels turistes com pels mateixos salouencs i salouenques. Això també ajudarà a millorar molt la seva qualitat de vida i els facilitarà l’accés a qualsevol element d’informació.

Si l’entrada en funcionament del Corredor Mediterrani és una realitat i podem integrar les vies que tenim ara a l’espai urbà, podrem desenvolupar l’eix cívic que suposa aquest traçat que avui tenim partit i la transformació de la nostra ciutat serà impressionant. També volem executar el pla de millora del Port, el que comportaria una transformació de la mobilitat del nostre municipi. Tenim en projecte convertir en zona de vianants tot el carrer Barcelona des de la cruïlla de l’avinguda Roma fins a l’espigó del Moll i, una vegada arribat allà, continuar dins el mar fins al far de l’actual bocana d’entrada al Port.

La transformació serà brutal igual que al carrer Carles Buïges. En aquest cas, Salou quedaria transversalment amb un eix principal dedicat a les persones des del carrer Carles Buïges fins a la plaça de Venus. Això, amb tot el que s’executarà del nostre programa, farà que la transformació de Salou sigui impressionant. Hem de guanyar espai per les persones i no pas pels vehicles. També s’ha de dinamitzar els espais comercials i econòmics i potenciar la resta d’activitats que tenim com la gastronomia. Entre tots, sector privat i sector públic, transformarem Salou i això passarà en els pròxims quatre anys.

⬇⬇⬇ AQUÍ PODEU VEURE L’ENTREVISTA SENCERA ⬇⬇⬇