Els Teatres de Tarragona presenten la nova temporada de tardor

La programació inclou les principals estrenes de la temporada arreu del país així com recupera espectacles cancel·lats amb motiu de la pandèmia

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Els Teatres de Tarragona engeguen nova programació. La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha presentat aquest matí la nova temporada de Tardor, una temporada sens dubte marcada per la recuperació del 100% de l’aforament dels seus equipaments.  

La nova programació s’iniciarà el proper dia 5 de novembre i s’allargarà fins al febrer de 2022, amb un total de 22 propostes dels diferents àmbits de les arts escèniques i per a totes les edats. Un cop més, la nova programació porta a la ciutat els principals espectacles de la temporada de tot el país. Però la temporada recupera també propostes molt esperades que es van haver de cancel·lar la temporada passada amb motiu de la pandèmia com és el cas de la trilogia de Shakespeare, a càrrec del tarragoní Marc Chornet, que es podrà veure els dies 3, 4 i 5 de desembre; o l’obra Solitudes, de Kulunka Teatro.

En aquest sentit, la consellera Inés Solé s’ha mostrat satisfeta de poder reprendre una nova temporada teatral i ha explicat que “l’aposta de l’Ajuntament de Tarragona per mantenir les programacions, els públics i el teixit cultural és més necessària que mai, per això apostem per la reprogramació en benefici tant d’artistes, companyies, formacions, creadors i totes les empreses que presten els seus serveis al sector cultural”.

En teatre, La filla del mar, de La Barni Teatre, engegarà temporada el proper 5 de novembre. El 13 de novembre, A El Gran Comediant, Joel Joan i Héctor Claramunt fixaran la seva àcida mirada en el món dels artistes amb aquesta història d’èxit i fracàs, d’egos, enveges, rivalitats i discursos motivadors. Dissabte 18 de desembre, arriba a l’escenari del Tarragona Puertas abiertas, la primera obra teatral d’Emma Riverola, dirigida per Albel Folk. Un fet real inspira la peça: els atemptats islamistes que van convertir París en un caos al novembre de 2015. El 21 de gener serà el torn de Classe, una comèdia sobre com confrontar les dificultats a l’escola, a la vida i on sigui. El 5 de febrer, Albert Pla presentarà el seu darrer espectacle Os acordáis? Es tracta del títol d’una de les últimes cançons que va compondre l’artista durant la pandèmia. Ara, sol sobre l’escenari, Albert Pla farà d’aquests temes recents un espectacle d’una poètica inusual, delicada, però, alhora, devastadora i penetrant.

Els espectacles musicals arriben de la mà de la Franz Schubert Filharmonia (antiga OCM). Dissabte 6 de novembre, la violinista Alexandra Soumm oferirà un dels concerts més estimats i bells del repertori: el Concert per a violí de Bruch. A la segona part, Pablo González oferirà la captivadora Simfonia núm. 2 de Brahms.  Dilluns 13 de desembre, el Teatre Tarragona viurà el debut del mestre Paul Agnew a la Franz Schubert Filharmonia interpretant el Messies de Händel.  L’any començarà amb un concert amb les millors bandes sonores de Disney amb Marc Timón com a director.  El 4 de febrer, Javier Perianes, un dels artistes amb més projecció internacional dels darrers anys, debuta a la Franz Schubert Filharmonia interpretant el meravellós Concert per a piano i orquestra núm. 21 de Mozart. Es completarà el concert amb una de les Simfonies més evocadores del romanticisme, la ‘Italiana’ de Mendelssohn sota la direcció de Tomàs Grau.

L’òpera també tindrà cabuda en aquesta nova temporada dels Teatres de la mà de Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès representant  Il barbiere di Siviglia. Aquesta òpera va ser estrenada al Teatre di Torre Argentina de Roma, el 20 de febrer de 1816 amb text de Cesare Sterbini i basat en Le barbier de Séville de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais. La cita serà divendres 12 de novembre a les 19 h.

També destaquen l’espectacle Joan Issac, Carme Sansa i els Set Pecats Capitals, amb motiu del 50è  aniversari d’Òmnium Cultural del Tarragonès i Maria Bayo divina Cleopatra, un captivador viatge musical i teatral de la mà d’una de les cantants líriques més destacades del panorama nacional i internacional.

La programació familiar també torna amb força amb El Petit Tarragona que porta aquesta temporada quatre propostes pels diumenges al matí. El 21 de novembre inicia el cicle l’espectacle Sóc Feliç, de la cia. Dàmaris Gelabert. El 19 de desembre, el Tarragona acollirà la cita més esperada del Nadal entre els més petits de la casa, l’espectacle És Nadal a dins el Pot Petit. El 16 de gener, la màgia arribarà de la mà de la jove tarragonina Mèlanie amb el seu espectacle Enchantée. Finalment, la companyia La Petita Malamaluga farà ballar els nens i nenes el proper 27 de febrer amb l’espectacle Bob Marley for babies.

Venda d’entrades  

Els abonats podran adquirir les seves entrades durant els dies 28 i 29 d’octubre. La venda al públic es farà a partir del 3 de novembre a partir de les 11 h a través del web entrades.tarragona.cat i presencialment a les taquilles del Teatre Tarragona d’11 a 13 h i de 17 a 19 h; i la resta de dies, en l’horari de taquilles habitual.

Tot i l’ampliació de l’aforament dels equipaments al 100%, cal recoldar que continuen vigents les mesures de prevenció de la covid-19, com l’ús de la màscara i de gel hidroalcohòlic, la desinfecció dels espais i les entrades i sortides del públic ordenades.

El Teatre Tarragona, en constant millora

Paral·lelament a la nova programació, es duran a terme  al Teatre Tarragona diverses intervencions de millora per tal d’adequar-lo. Aquests dies han començat ja les obres per instal·lar a l’edifici de manera permanent les oficines del personal de producció del teatre així com l’estudi de ventilació i climatització de l’immoble.