Els hospitals de Tarragona i Reus rebran pacients amb Covid-19 des de Lleida

Els trasllats es podrien començar a fer en menys de 24 hores

El gerent territorial de l’ICS a Lleida i de Gestió de Serveis Sociosanitaris, Ramon Sentís, ha explicat que tot i que l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida està preparat per destinar una tercera planta a malalts de covid-19, falten professionals per atendre’ls. En concret ha xifrat en 20 els facultatius que es necessitaria al Segrià si segueixen augmentant els casos de coronavirus, entre metges de família, comunitària i especialitats de pacients crítics. També 50 professionals d’infermeria per donar servei tant a l’hospital com a l’Atenció Primària. Sentís ha anunciat també que “en les pròximes hores” l’hotel Nastasi de Lleida tornarà a funcionar com a hotel Salut.

Sentís ha reconegut que si augmenten els casos de coronavirus que requereixen hospitalització “tindríem dificultats serioses per atendre’ls a nivell de personal”. “El brot ha arribat abans de temps i ens ha agafat a contrapeu”, ha dit. Assegura, però, que actualment el sistema sanitari de Lleida no està saturat tot i que puntualitza que podria estar-ho els pròxims dies si no arriba més personal i no es comencen a derivar pacients a d’altres hospitals.

En aquest sentit ha anunciat que espera que els trasllats es puguin començar a fer en 24 hores a altres centres sanitaris catalans de Barcelona, Reus, Tarragona o Igualada, entre d’altres perquè els llits per pacients covid destinats en tres clíniques privades de Lleida estan plens. Actualment entre les tres clíniques (Vithas, Perpetuo Socorro i Aliança) i els dos hospitals lleidatans hi a 69 hospitalitzats, 9 dels quals estan a les UCI de l’Arnau de Vilanova i el Santa Maria de Lleida.