fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

El PP de Tarragona alça la veu contra l’estigmatització del sector hoteler i turístic

Avatar photo

Inma Rodríguez, cap de llista, participa en un debat sobre el sector

Tarragona per a aquestes eleccions és el suport al sector hostaler i turístic davant d’una pandèmia que els ha afectat especialment. Així ha quedat de manifest durant el període electoral, amb visites a diferents professionals i amb l’èmfasi amb el qual la candidata ha exigit al Govern de la Generalitat i al Govern de Sánchez “mesures quirúrgiques” i “solucions” per al sector. Aquest dijous, a Reus, Rodríguez Moranta ha tornat a posar l’accent en la necessitat d’ajudes urgents per al sector, dins del marc d’un debat organitzat per l’AEHT.

“Quan al llarg dels últims mesos ens hem sensibilitzat amb les famílies que han patit en el seu si els estralls de la pandèmia, poden estar segurs que hem tingut ben present els treballadors -directes i indirectes- del sector turístic i hostaler. Comencem el segon any d’aturada d’activitat i no és de rebut abandonar una indústria estratègica d’aquesta dimensió, ni pretendre que el seu teixit empresarial pari i arrenqui o es regeneri per art de màgia”, ha explicat la candidata. Així mateix, ha posat en valor el pes del turisme en el bon funcionament de la província: “El turisme és un actiu imprescindible en l’economia de la nostra província, com a Catalunya i a gairebé tota Espanya. Som un referent mundial que no mereix el descrèdit i l’abandó irresponsable que està patint per part de les administracions”.

Rodríguez Moranta ha explicat que “els governs de la Generalitat i el central semblen no haver calibrat la magnitud de la situació, que és de peremptòria necessitat: no podem esperar més i més temps; no podem esperar a Brussel·les o a Washington; les solucions s’han de trobar a Espanya, que per alguna cosa som líders mundials del sector”. “A Catalunya -prossegueix- primer les polítiques turismofòbiques i, després, la caòtica gestió de la pandèmia, que ha assenyalat i castigat injustament un sector compromès amb la salut i la seguretat, han posat el sector turístic contra les cordes”.

“Estigmatitzats”, així defineix la candidata el tracte que han rebut els professionals de sector per part dels dos governs: “S’ha demonitzat un sector que podia ser un aliat privilegiat de l’administració per aplicar les polítiques sanitàries”. A més, explica, a Espanya s’ha abandonat especialment aquests professionals: “Espanya és l’únic país de la UE que encara no ha donat ajudes directes al sector de l’hostaleria; la comparació amb altres països deixa en evidència el Govern”. I afegeix una protesta per l’”asfíxia fiscal” que pateixen: “a Alemanya acaben d’anunciar ajudes directes milionàries i una reducció de l’IVA a l’hostaleria al 7%. Nosaltres demanem una reducció al 4%. Què han fet aquí els governs? Anunciar pujades d’impostos i incrementar encara més l’asfíxia fiscal que pateix Catalunya”.

PLA DE XOC PER AJUDAR EL SECTOR

És precisament aquest alleujament fiscal una de les mesures que defensa el Partit Popular: abaixar l’IVA turístic al superreduït del 4% i compensar les pèrdues ocasionades en aquest sector en l’Impost de Societats que s’hagi de liquidar aquest any. Però les propostes van més enllà: es tracta d’un decàleg de mesures, entre les quals també es pot destacar incloure uns programes d’injecció directa a les empreses més afectades d’hostaleria i flexibilitzar les condicions per a la concessió de crèdits ICO, en el marc del fons de 50.000 milions que proposa el PP; exonerar els autònoms del pagament de les quotes per cessament d’activitat per culpa del coronavirus; exempcions fiscals municipals en impostos com l’IBI, l’IAE, la taxa de terrasses o la taxa d’escombraries, i la supressió de les taxes autonòmiques que graven al turisme; o l’ajornament dels deutes tributaris i de les cotitzacions de la Seguretat Social de les empreses afectades. Així fins a deu mesures que, a través del finançament i l’alleujament fiscal, pretenen evitar que caigui un sector fonamental per al territori.

REUNIONS AMB HOSTALERS

Dins del marc d’aquest pla d’acció de suport i solidaritat amb el sector, diferents membres del partit a la província han realitzat diverses visites per conèixer de primera mà els testimonis dels afectats: els professionals de l’hostaleria i el turisme. Entre d’altres, recentment, José Luis Martín, secretari general de la formació a la província i portaveu a l’Ajuntament de Tarragona i Mario García, portaveu al de Salou i candidat a la llista per Tarragona, s’han reunit amb Josep Moreno, president de l’Associació d’Hostaleria de Salou. Aquests intercanvis han ajudat a perfilar encara més les mesures d’un pla de xoc “ajustat a les demandes i necessitats dels professionals”, expliquen.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els usuaris de residències podran sortir a passejar

Notícia següent

El monestir de Sixena reobre al públic l’exposició de peces provinents del Museu de Lleida

Notícies relacionades