El Port de Tarragona crea un bot per agilitzar el teletreball de la seva plantilla

Aquesta última innovació millorarà la velocitat d’execució d’algunes tasques als treballadors

El Port de Tarragona ha creat un assistent virtual dissenyat per donar suport i facilitar als seus treballadors l’accés a la informació i recursos relacionats amb el treball no presencial.

El DIGIBot neix d’un projecte de tecnologies 4.0 que respon a l’estratègia de transformació digital del Port de Tarragona. Es tracta d’un primer pas per començar a treballar en l’automatització de tasques repetitives i senzilles gràcies a l’ús de tecnologies 4.0.

La pandèmia del coronavirus i el seu obligat confinament ha canviat la forma de treballar de gran part de la plantilla del Port de Tarragona. Ha estat un canvi d’hàbits per assegurar i assolir els nous desafiaments de present i de futur.

El Port de Tarragona un SmartPort

El pla de digitalització que estava implementant l’Autoritat Portuària de Tarragona ha permès que aquesta nova situació no suposes un sotrac per una infraestructura clau com és el Port de Tarragona.

Aquest procés ha consistit a incorporar els avantatges tecnològics en la gestió i en la logística de la infraestructura portuària. D’aquesta manera s’ha pogut fer front de forma àgil a la pandèmia i al confinament amb teletreball.

Però aquest procés de digitalització també ha augmentat la competitivitat per poder afrontar amb garanties els reptes que planteja la revolució tecnològica en el món portuari.
El Port de Tarragona invertit molts esforços per incorporar els avantatges de la digitalització en àmbits com l’atenció al client, en millorar la velocitat i l’eficiència dels processos logístics i en els fluxos d’informació, com també en el treball col·laboratiu en xarxa, d’una gran importància en aquests moments.