Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Tarragona i Reus impulsen el diàleg obert amb l’Altaveu Ciutadà

Avatar photo

La iniciativa s'utilitzarà per recollir opinions d'un total de 250 participants sobre projectes de la Fundació Smart Mediterranean City

Begoña Floria i Marc Arza a la roda de premsa. Foto: EF

La Fundació Tarragona Smart City (amb els ajuntaments de Tarragona i Reus) impulsa un Altaveu Ciutadà, una eina de diàleg obert que permetrà que un total de 250 participants de les dues ciutats donin la seva opinió sobre temes i projectes innovadors de la Fundació. L’objectiu principal és l’aproximació al ciutadà i aconseguir un feedback sobre els diferents projectes de la regió innovadora i intel·ligent.

Els ciutadans es poden apuntar en el projecte a través de la web www.tarragonaregiointeligent.altaveuciutada.cat mitjançant un formulari que estarà obert per anar-hi afegir participants. Els perfils dels ciutadans poden ser molt diversos, des de ciutadans als partits polítics com a presidents d’entitats veïnals o gerents d’empreses municipals; també està obert als ciutadans de a peu.

Als ciutadans escollits se’ls hi farà una enquesta periòdicament durant un període de 2 anys. Després d’aquest temps, s’escolliran uns altres participants per participat en l’Altaveu Ciutadà. Les enquestes seran realitzades online perquè “estem en una societat en la qual s’han de generar eines de diàleg obert efectives però sense que sigui imprescindible la presencialitat”, ha assegurat Begoña Floria, presidenta de la Fundació Smart City.

Memòria anual del 2018
La Fundació Tarragona Smart City ha assolit en el 2018 tots els seus objectius, col·laborant i implicant-se amb 45 projectes (18 més que en el 2017). Els projectes destacats d’aquest any 2018 són la smartització de les instal·lacions i suport als Jocs Mediterranis com l’Anella Mediterrània, la instal·lació de nous carregadors elèctrics, el suport al projecte de gratuïtat del bus públic, i l’impuls de l’espectacle Amfiteatrvm. També s’ha fet una aposta per l’Open Data Lab, que s’inaugurarà el dijous 17; pel Projecte Hèlix; i pel sistema de gots reutilitzables en diferents actes com la Festa Major de Santa Tecla o la nit de Cap d’Any.

La presidenta ha explicat que ha estat “un any important en què la Fundació ha ampliat la seva visió i pla de treball passant de Smart City a Smart Region, incorporant a Reus i treballant i projectant-se a escala de regió, de territori, i renovant amb aquesta finalitat el seu Pla Estratègic”. Begoña Floria i Marc Arza, vicepresident Fundació Smart City, han aprofitat l’oportunitat per comentar la bona relació que actualment existeix entre l’ajuntament de Tarragona i el de Reus. “En els darrers anys, hem passat d’una dinàmica de confrontació a una col·lectiva, amb la que fem projectes conjunts”, ha assenyalat Floria.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reclamen que es resolguin els problemes d’il·luminació de la pista municipal de petanca de la Mitjana

Notícia següent

El port vol posar en marxa la terminal provisional de creuers al moll de Balears al 2021

Notícies relacionades