Pressió a empreses de Reus i Tarragona per marxar de Catalunya

Avatar photo

Les Cambres de Comerç d'ambdós municipis reben cartes de centres de negocis oferint trasllats a diferents punts d'Espanya

Empresaris catalans han rebut al llarg d’aquest mes d’octubre diverses cartes d’invitació per part de centres de negocis i polígons d’arreu de l’estat espanyol per traslladar-hi la seu social. En algunes d’aquestes cartes es fa referència explícita a la situació política i s’ofereix una alternativa fora de Catalunya per evitar la “inseguretat jurídica” en aquests “convulsos moments”. En altres, l’argumentació es limita a les possibilitats de negoci amb un possible un trasllat de seu social.

En el cas de Tarragona hi han hagut diversos oferiments per al trasllat d’empreses.

“Comptant el nostre municipi amb infraestructures i sòl industrial desenvolupat disponible, és el nostre desig posa a disposició d’aquesta Cambra de Comerç aquesta informació disponible perquè la traslladi, si així ho estima, a les empreses que puguin mostrar-se interessades en un possible canvi de domicili social en defensa dels seus interessos”. Així acaba la carta que Manuel Hernández, alcalde de Doñinos de Salamanca, va transmetre fa dues setmanes a una entitat cameral de la demarcació de Tarragona per intentar afavorir el trasllat d’empreses de la zona. Ho fa remarcant la proximitat del municipi, de 2.100 habitants, al “Corredor Atlàntic” i el seu futur potencial. Tot plegat, però, reconeix d’entrada l’alcalde, s’inscriu en el context dels “esdeveniments ocorreguts a Catalunya relatius al moviment independentista” que, segons addueix, “poden arribar a generar inseguretat jurídica en el marc empresarial”.

Si bé la recepció d’oferiments de sòl industrial sol ser, fins a cert punt, habitual a les principals entitats camerals tarragonines, la recurrència, la procedència i els arguments d’aquestes propostes, especialment durant els últimes setmanes, ha causat certa sorpresa. A la Cambra de Comerç de Tarragona ja n’han rebut tres de diversos municipis de l’estat espanyol. La primera era tramesa per l’alcalde del municipi sorià de Matalebreros, de tan sols 99 habitants.

Fonts de l’entitat ho situen en el terreny de “l’anècdota” però reconeixen que, en un primer moment, es van arribar a posar en contacte amb el seu remitent per verificar si era real i rebutjar amablement el seu oferiment. “Estan escrites amb termes correctes però ho focalitzen molt en el moment polític actual”, apunten fonts de l’entitat, remarcant el seu “desconeixement molt gran del que és Catalunya” així com de l’activitat cameral. “No té sentit: nosaltres animem les empreses perquè vinguin, no perquè marxin”, afegeixen.

A la veïna Cambra de Comerç de Reus també han recollit també algunes propostes per traslladar empreses vinculades al moment de conflictivitat política relacionat amb el procés sobiranista català. “No hem de fer cap moviment” al respecte, subratllen fonts de l’entitat. Més i tot, consideren “de mal gust” l’arribada d’aquests plantejaments en l’actual context i creuen que, en alguns casos, formen part d’una “certa provocació”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’ANC convoca una concentració davant l’Ajuntament de Tarragona

Notícia següent

El desmantellament de l’antic traçat de l’A-7 a Tarragona permetrà situar un aparcament dissuasiu connectat amb autobús

Notícies relacionades