La importància de planificar, invertir i estalviar pensant a llarg termini

Començar a estalviar ha de ser el nostre primer objectiu si volem aconseguir les nostres metes financeres

Xavier Borrel i Núria Noguerón durant el col·loqui. Foto: Laura V-M

La Biblioteca Municipal de Tarragona ha estat l’espai escollit per reunir a tots aquells interessats en donar resposta a un dels temes que més ens preocupa als ciutadans: On i com invertir. Per aquest motiu l’Assessor tècnic comercial, Xavier Borrell, i  la Directora de Weplan4you, Núria Noguerón, han organitzat un col·loqui sobre l’economia de cada dia.

Borrell ha esmentat la necessitat que els ciutadans entenguin per què és important planificar, estalviar i invertir pensant a llarg termini, donat que “si no planifiques, no seràs lliure de prendre les teves pròpies decisions i viuràs a mercè dels imprevistos”. Per aquesta raó l’assessor insisteix en la urgència d’aconseguir que els estalviadors es detinguin a planificar i a marcar-se objectius, i comprenguin que “el principal risc no és la volatilitat dels mercats, sinó no poder jubilar-se en les condicions que volen o no poder complir les seves metes”, afegeix. Una de les recomanacions que esmenta és el fet de pensar sempre en clau de futur, ja que “les decisions preses al present ens influiran en un futur”.  És cert que cada persona es planteja objectius diferents i es marca les línies de la seva vida, però “estalviar només s’aconsegueix gastant sàviament”, conclou.

D’altra banda, Núria Noguerón ha assenyalat que l’èxit es basa en un procés, i no en esbrinar què farà un mercat, o en conèixer fórmules matemàtiques o gràfics impossibles. Ens recomana no prendre decisions econòmiques guiant-nos per les emocions, “perquè solen ser irracionals i ens porten a cometre errors”. El que Noguerón té clar és que començar a estalviar ha de ser el nostre primer objectiu si volem aconseguir les nostres metes financeres, i per tal que això resulti efectiu ens recomana buscar a un aliat que ens acompanyi, sigui la banca comercial o bé un assessor que entengui les necessitats de cada client i la seva aversió al risc.