El pressupost municipal de Tarragona pel 2019 serà de 157MEUR

Una de les inversions més destacades és la inversió en nous autobusos municipals, en el 2019 s'invertiran 2 milions d'euros per comprar 8 vehicles més

L’Ajuntament de Tarragona planeja destinar un total de 157 milions d’euros en el seu pressupost municipal pel 2019. L’endeutament de Tarragona està per sota de la xifra del 110% i, per tant, “ens permet recuperar les inversions perquè hem reduït el deute municipal en un 104%”, ha assegurat Pau Pérez, conseller d’Hisenda. El consistori destinarà 22 MEUR d’inversions en el 2019, que formaran part del 52 MEUR que l’Ajuntament vol invertir amb la creació del Pla d’Inversions a 4 anys (2019-2022).

Una de les inversions més destacades és la inversió en nous autobusos municipals, en el 2019 s’invertiran 2 milions d’euros per comprar 8 vehicles més. En el període 2019-2022, la inversió serà de 6,5 MEUR. A més, aquest 2019 es posarà en ús la targeta ciutadana tarragonina que es podrà utilitzar per al bus urbà i, posteriorment, en museus i en espectacles. “Aquesta targeta serà la identitat dels ciutadans per accedir a diversos serveis de Tarragona”, ha explicat el conseller Pérez. En principi, pel 2019 es rebaixarà la taxa dels autobusos municipals un 25% i, en els anys vinents, s’anirà rebaixant proporcionalment fins a assolir un servei totalment gratuït.

Les millores a la via pública també són una part important a les inversions pels 4 anys vinents. Un 30% del total (14 MEUR) dels 52 MEUR aniran destinats a actuacions hidràuliques i clavegueram, millores als espais públics, millores en infraestructures de ciutat i polígons industrials i a diferents aspectes dels espais públics. Una altra partida destacada és la de 4,4 MEUR en l’impuls a l’Habitatge social de lloguer. En referència a aquest aspecte, l’Ajuntament té 2 solars que, amb la seva venda, podran aportar 4,4 MEUR que s’utilitzaran per crear al voltant de 45 habitatges socials de lloguer.

Aquests pressupostos municipals passaran pel ple municipal de mitjans de desembre. El conseller d’Hisenda ha explicat que ell espera que “sigui un pressupost de consens perquè crec que és un dels pressupostos més fàcils de consensuar”. En qualsevol cas, el pressupost de Tarragona per l’any 2019 serà operatiu la primera o la segona setmana del mes de gener.