El Port de Tarragona consolida el seu lideratge en el sector agroalimentari

Imatge d'un tràiler descarregant. Foto CEDIDA

El Port de Tarragona va presentar, el passat 27 de febrer, a la 18a edició del ‘Encuentro Nacional de Operadores de Cereales’ (ENOC) el nou Sistema d’Entrega d’Agroalimentaris SEA i la seva consolidació com a port referent al sector agroalimentari.

La fira, celebrada a Saragossa i organitzada per l’Associació de Comerç de Cereals i Oleaginoses d’Espanya va comptar amb més de 500 professionals del sector de cereals i es van reunir per analitzar les tendències del mercat i analitzar oportunitats i amenaces que els hi afecten en aquests moments.

Aquesta trobada vol destacar la importància de crear sinergies en aquest sector per treballar coordinats i millorar la rendibilitat de tots els esglaons de la cadena per garantir la traçabilitat dels aliments, des que surten de les explotacions dels agricultors/es fins que arriben a la taula de les persones consumidores.

Aprofitant la importància d’aquesta traçabilitat, el Port de Tarragona, de la mà del seu responsable comercial Pedro Bernal, va presentar el nou Sistema d’Entrega d’Agroalimentaris (SEA – https://ja.cat/wncLd), un servei digital i gratuït que beneficia al personal comprador, a la terminal de càrrega, a transportistes i a les persones conductores. Un servei que es caracteritzarà per ser més ràpid, eficient i econòmic assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia i que es posarà en
funcionament el 18 de maig.

Fortaleses del tràfic d’agroalimentaris

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat econòmica els serveis, l’alta productivitat i les infraestructures especialitzades. Durant l’any 2019 el Port va superar els 6 M de tones en el sector agroalimentari i ramader, el que suposa un 4,5% d’augment respecte a l’any 2018.