Tarragona Impulsa organitza una jornada sobre finances ètiques i innovació social

L'esdeveniment tindrà lloc el 14 de novembre a l'Espai Tabacalera

Cartell del "Matí de finances ètiques i innovació social.

Tarragona Impulsa organitza el dijous 14 de novembre a l’Espai Tabacalera la jornada Matí de finances ètiques i innovació social en la que es presentaran instruments de finançament ètic per a emprendre. Així mateix, es donaran a conèixer els projectes emprenedors que han participat en la 3a edició del programa Tarragona Innovació Social.

La consellera de Contractació, Turisme i Desenvolupament Econòmic, Laura Castel, inaugurarà a les 9.50h. una jornada que s’iniciarà amb una taula rodona on participaran entitats de l’àmbit de les finances ètiques, que donaran a conèixer instruments amb els quals s’impulsa l’emprenedoria i la innovació social, tot  cercant un impacte positiu pels inversors i per la societat. 

A continuació tindrà lloc la presentació dels projectes emprenedors que han participat en la tercera edició del TIS, Tarragona Innovació Social, el primer programa d’acceleració de l’emprenedoria amb impacte social de la Catalunya Sud. Els projectes són:

Nom: Gerard Isern Sabadí    Nom del projecte: NFOCUS365 

  • Descripció del projecte:  Programa per a joves  entre 16 i 17 anys per fonamentar la creació o consolidació d’actituds, mentalitats i hàbits molt més enfocats al desenvolupament personal per tal que desenvolupin una personalitat més robusta i enfocada a valors essencials com el propi lideratge i l’efectivitat personal.

Nom i cognoms: Ester Enrich Coma   Nom del projecte: Oníric, abraçant somnis 

  • Descripció del projecte:  Una empresa que impliqui literatura per crear escrits que transmetin valors, amb perspectiva de gènere i perspectiva social.  Per  realitzar llibres, escrits personalitzats, classes d’escriptura i seguiment literari com a eina de creixement personal, conta contes i jocs d’escriptura.  http://www.oniric.cat/tescolto/

Nom i cognoms: William Alomoto   Nom del projecte: OriTec  

  • Descripció del projecte:  Projecte que busca crear impacte en tres sectors a traves de l’aprenentatge de l’Origami o Papiroflèxia, donar feina a persones que estan excloses socialment i tenir proveïdors socialment compromesos amb el medi ambient fent servir productes amb origen reciclat.

Nom i cognoms: Gabriela Verónica, Fabón Arecchi i Marta Palomo Gálvez  Nom del projecte: Meditació i consciència corporal per a empreses.

  • Descripció del projecte: Acompanyament emocional i psicocorporal individual i grupal. Oferim tallers i apliquem tècniques de respiració, relaxació, sensibilitat i consciència corporal per a gestionar l’estrès i l’ansietat, desenvolupar la concentració, millorar la gestió emocional i tenir una major consciència corporal a fi d’evitar tensions i contractures. https://serintegral.es/ 

Nom i cognoms: Núria Baldrich Mora   Nom del projecte: MIRADES, facilitació de grups 

  • Descripció del projecte:   Ajudo a organitzacions, xarxes i grups que creuen en les persones a aconseguir els objectius comuns que es proposen. Les ajudo facilitant reunions de treball altament efectives i dissenyant processos participatius de planificació estratègica per alinear-se a l’objectiu perseguit. 

Nom i cognoms: Sílvia Amato   Nom del projecte:   De Viaje con la felicidad 

  • Descripció del projecte:  Organització de viatges de descobriment personal per poder tenir una vida millor. Amb sessions de coaching en línia o vivencials es treballa l’objectiu que vol assolir durant el viatge, es realitza el viatge i es fa un seguiment de del resultat un cop finalitzat el viatge. https://inviaggioconlafelicita.com/

Nom i cognoms:  Adela Guillen Rodriguez  Nom del projecte: MEDITERRANEAN HOME STAGING 

  • Descripció del projecte:  Home Staging es una tècnica de marketing immobiliari que consisteix en preparar un habitatge en venda o lloguer perquè tingui una millor carta de presentació i així es pugui vendre abans i amb menys negociacions. Aquet mètode combina diferents disciplines: marketing, decoració, etilisme i fotografia. https://www.mediterraneanhomestaging.com/

Nom i cognoms: Marie Ines Barrot  Nom del projecte: MiO_Mi Planeta Azul 

  • Descripció del projecte:  Un videojoc amb una intel·ligència artificial que analitza juntament amb el jugador els hàbits i hàbitat. Proposant mesures concretes individuals i col·lectives per ajudar al nostre Planeta. Monitorant els resultats i premiant amb finançament les mesures més eficients. Juguem en un món virtual però canviem el món Real.

Nom i cognoms: Helena Gomes Gameiro  Nom del projecte: YOUCATSUD 

  • Descripció del projecte: El proyecto YOUCATSUD tiene por objeto la creación de una plataforma en línea y de un festival pop up que presenta las nuevas creaciones artísticas a ser desarrolladas en el espacio público, por creadores locales. 

Nom i cognoms: Martín Vielba Óscar   Nom del projecte: STILO

  • Descripció del projecte: Difusió del patrimoni a partir de les noves tecnologies. Geolocalització de les troballes arqueològiques ocultes amb una fitxa individualitzada.