S’omplen els carrers de Tarragona amb motiu de la Processó del Sant Enterrament

Més de tres mil persones de dotze confraries i associacions acompanyen els vint passos per la Part Alta de la ciutat

Amb el temps a favor i sense haver de patir per la pluja com els darrers anys, milers de persones han omplert, aquest Divendres Sant, els carrers de la ciutat de Tarragona, per seguir, colpits i corpresos i en rigorós silenci, un dels actes més importants de la Setmana Santa tarragonina, la processó del Sant Enterrament organitzada per la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de nostre Senyor Jesucrist.

Entre el públic assistent i els participants de les confraries i associacions (més de 3.000 confrares i músics que acompanyen els 20 passos), es calcula que la Part Alta de la ciutat acull unes 30.000 persones durant les tres hores i escaig que dura el seguici religiós. La processó del Sant Enterrament de Tarragona està declarada des de l’any 200 festa patrimonial d’interès nacional per al Generalitat de Catalunya i tot el conjunt de la Setmana Santa de la ciutat és festa tradicional d’interès nacional des de l’any 2009.

Com marca la tradició, el seguici religiós ha començat, a quarts de vuit, a l’Església de Natzaret per fer una ampli recorregut pel cas antic de Tarragona. Des de la plaça del Rei, es dirigeixen a la plaça de la Seu per la plaça de Sant Antoni i després de passar per la Rambla Nova i la Rambla Vella tornen a la plaça del Rei per la Baixada Peixateria.

Com és habitual, en diversos punts l’itinerari s’han habilitat cadires que els fidels poden llogar per sis i set euros per seguir l’esdeveniment de manera més còmoda, sobretot en les zones de la Rambla Nova, la plaça de la Font o el pla de la Seu, on els Armats fan passades especials.

I és que són justament els Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, organitzadors de l’esdeveniment, qui encapçalen la processó. Els segueixen els Penitents i les dotze confraries i associacions que acompanyen els respectius passos, vint en total. Són els membres de cada confraria qui duen a pes la figura que simbolitza un episodi de la passió i mort de Jesucrist. Molts d’aquests passos van ser destruïts durant la Guerra Civil espanyola, i es van haver de construir de nou, com la Jesús de Natzaret.

La processó del Sant Enterrament es fa a Tarragona en Divendres Sant des de 1859. Abans s’havia celebrat el Dijous Sant i data de 1550. És una de les més importants de la Setmana Santa a Catalunya i un referent de prestigi i lluïment.

Els actes de la Setmana Santa tarragonina continuaran aquest dissabte amb la processó de la Soledat o la vetlla pasqual, que se celebrarà a dos quarts d’onze de la nit a totes les parròquies de la ciutat