Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

La resistència del Festival REC

Avatar photo

El REC oferirà un programa previ, al novembre: Women On Fire. A més, presenta nova imatge, un cartell que té com a protagonista l'ortiga que tot i ser considerada una mala herba en moltes ocasions, té gran quantitat de propietats terapèutiques

Aquest dimecres dia 25 d’octubre, la Casa Joan Miret de Tarragona ha estat escenari de la presentació de la nova imatge del REC Festival Internacional de Cinema, una mostra de garantia que el festival emergent de cinema a Tarragona persisteix. El REC no només ofereix a l’espectador poder gaudir de pel·lícules d’estrena o nous directors; sinó que és a la vegada, l’espai de trobada de la ciutat. La celebració d’aquest festival tindrà lloc a la ciutat de Tarragona del 4 al 10 de desembre de 2017.

Women On Fire: el programa previ del REC

Com ja és habitual, durant el mes de novembre es podrà gaudir d’un programa previ a la celebració del certamen. És el cas de Women on Fire, on l’empoderament de les dones és latent com també ho és la seva reivindicació i ressaltar l’emprenedoria femenina, ja que aquest programa estarà centrat en films realitzats per dones directores.

La primera sessió, el dimarts 7, comptarà amb la presència de la directora catalana Elena Martín, que, després de protagonitzar la multipremiada Les amigues de l’Àgata, presentarà la seva òpera prima com a directora, Júlia Ist, on el film narra la vida d’una estudiant durant el seu Erasmus.

Les altres pel·lícules que es podran veure al programa són Rara (dimarts 14), un film dirigit per Pepa San Martín que explica com és la vida d’una parella del mateix sexe amb fills; l’altre film és Chavela (dijous 23) està dirigit per Catherine Gund i es tracta d’un documental que narra la vida de la cantant Chavela Vargas; i l’altre és L’estiu de Sangaile (dijous 30) per Alanté Kavaïté sobre la vida a l’estiu d’una adolescent.

Una vegada més, la projecció d’aquest programa previ es podrà veure a l’Auditori CaixaForum de Tarragona. Maria Glòria Olivé, directora del CaixaForum Tarragona, s’ha mostrat satisfeta davant la connexió de CaixaForum amb el món del cinema “No només és la renovació del suport del talent audiovisual, sinó també plasmar l’objectiu propi del festival perquè el REC va més enllà de l’entreteniment, és una eina d’aprenentatge i de cohesió social. És una eina comunicativa”, ha afirmat.

L’ortiga, protagonista de la imatge del REC 2017

A més de presentar el programa previ, Women on Fire, el REC ha presentat la seva nova imatge, guanyadora del concurs promogut entre els artistes i dissenyadors tarragonins. Els guanyadors del concurs van resultar Àngela Balcells i Pablo Carpal, i els finalistes van ser Núria Soler i l’equip format per Ariadna González i Marc Solé.

La imatge de Balcells i Carpal consta d’un cianotip (procés fotoquímic previ a l’aparició de la fotografia) amb la silueta d’una ortiga, planta que, tot i ser considerada una mala herba en moltes ocasions, té gran quantitat de propietats terapèutiques i afavoreix el creixement d’altres plantes al seu voltant. Segons els mateixos autors, tot i tenir formació audiovisual, la idea de presentar-se al concurs va sorgir mentre estaven treballant a una granja d’Escòcia. Al treballar en una granja ecològica, descobriren l’ortiga i conegueren de prop les seves propietats, una d’elles, per exemple és que és un bon fertilitzant. I això és una de les coses que els dos autors volen plasmar: un missatge de resistència. Que el REC està present, és com l’ortiga. “No n’hi ha masses, però són necessàries, les hem de fer visibles perquè tenen moltes propietats. És una metàfora, però també volem demostrar que el festival és un catalitzador cultural al territori”, explicaren Balcells i Carpal.

 

 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nova jornada de competició per als Voltors

Notícia següent

El Port de Tarragona organitza activitats culturals per al cap de setmana

Notícies relacionades