La Generalitat inicia el tràmit per declarar el Metropol com a Bé Cultural d’Interès Nacional

Així ho han confirmat el tècnic municipal de Patrimoni Històric, Cristòfol Salom, i la consellera de Cultura, Begoña Floria

La Generalitat ha iniciat els tràmits de l’expedient per declarar el Teatre Metropol com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCNI). Així ho han comunicat des de l’administració a l’Ajuntament de Tarragona aquest mateix dijous 18 d’octubre i coincidint amb la celebració de l’Any Jujol a Tarragona, quan es compleixen 140 anys del seu naixement i 70 de la seva mort. La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha destacat la importància d’aquesta declaració, no només pel títol en si, sinó perquè “permetrà accedir al finançament de l’1’5% cultural del Ministeri de Foment i altres ajuts europeus”. Floria, a més, ha recordat els treballs de reforma i recuperació que s’estan duent a terme en l’equipament municipal.

El Teatre Metropol podria ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCNI) en poc temps. La Generalitat ja ha iniciat l’expedient per dur a terme aquest tràmit i així ho han informat el tècnic municipal de Patrimoni Històric, Cristòfor Salom, i la consellera de Cultura, Begoña Floria. La socialista ha destacat que s’està treballant en dues línies en aquest equipament. Per una banda, l’Ajuntament s’està encarregant de les millores en la “part funcional” del teatre, una fase ja avançada i que es troba ara en el moment d’adjudicació del sistema de climatització, com també en la recuperació dels “elements patrimonials” que va dissenyar el mateix arquitecte Jujol. D’altra banda, la Generalitat es fa responsable de la declaració com a Bé Cultural d’Interès Nacional i en la qual “l’Ajuntament no té res a veure”, segons Floria.

Cal recordar que entre finals d’aquest mes d’octubre i el mes de novembre, amb motiu de la celebració de l’Any Jujol, es realitzaran visites a la Tarragona modernista, una de les ciutats més importants en la trajectòria de l’arquitecte. Aquesta informació es pot ampliar aquí.