Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Front comú a l’Ajuntament per canviar el model del Complex Petroquímic

Avatar photo

Tots els grups del consistori s'han unit per crear un full de ruta, canviar el model de gestió del Complex Petroquímic i evitar més accidents com el d'IQOXE

Imatge dels representants dels grups municipals durant la declaració institucional. Mauri.

Aquest matí, l’Ajuntament de Tarragona ha dut a terme una declaració institucional per valorar el full de ruta que seguirà arran del canvi en el model ferroviari i de l’explosió d’IQOXE.

Pel que fa a l’accident de la petroquímica, s’ha acordat que el consistori es personarà com a part afectada, i s’instarà la Generalitat a fer el mateix com a acusació particular. A més, demanen que el govern autonòmic crei una Comissió d’Investigació per aclarir els fets, que es revisin els protocols d’actuació, s’instauri el sistema Cell Broadcasting de SMS i recuperar la gestió de les emergències químiques amb el PLASEQTA.

El batlle, Pau Ricomà, ha valorat molt positivament la unió de tots els grups municipals, “que demostra el seu compromís amb els tarragonins i amb la ciutat”. El conseller d’Esquerra, Xavi Puig, ha defensat que la ciutadania és el primer i que cal escoltar les demandes de la gent, un compromís que esperen que no acabi en paper mullat.

Reformular la seguretat

Sobre la qüestió de la seguretat, l’òrgan municipal demana que es reformulin els protocols, una millora de la comunicació entre el Complex Petroquímic i la resta d’elements implicats, i que el Parlament de Catalunya redacti una legislació més restrictiva tant pel que respecta al control ambiental com a la seguretat.

Per altra banda, Ricomà ha manifestat la necessitat que l’Ajuntament tingui constància de les sancions a les empreses del sector químic i que pugui dur a terme les accions adients per a que no es produeixi cap més accident com el d’IQOXE.

Transició cap a la “química verda”

A nivell mediambiental, la regidora Laia Estrada ha animat tant a la ciutadania com al govern a obrir un debat sobre el model econòmic del Camp de Tarragona, que tingui en compte la diversificació econòmica i que prioritzi la transició cap a la “química verda” i la salut i el benestar de la població. A més, el consistori, juntament amb la resta d’Ajuntaments del Camp, impulsarà l’elaboració d’estudis independents de la qualitat de l’aire i epidemiològics i una diagnosi exhaustiva sobre el riscos i l’impacte sobre la salut que comporta la presència del Complex Petroquímic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Turisme de Sitges enceta l’any 2020 amb nou material promocional

Notícia següent

Estrena de “Terra de voltors” a Lleida

Notícies relacionades