El FITT arriba a la seva 5a edició

Una de les novetats és el premi FIT atorgat per un jurat

Del 12 al 21 de juliol Tarragona acollirà la 5a edició del FITT que arriba amb diverses novetats. Enguany es canvia el tempus del festival passant a ser anual en comptes de biennal. A banda de ser un festival amb marca pròpia s’inclou dins el paraigua del Festival d’Estiu de Tarragona.

Begoña Floria, consellera de Festes, Cultura i Patrimoni Històric ha destacat la participació dels creadors de la ciutat. D’aquestes manera es generen espais on es dóna visibilitat al seu talent. D’altra banda, a través del FIT enguany s’amplifiquen equipaments de la ciutat com el Teatret del Serrallo o el Magatzem, que s’incorporen en aquesta edició com a espais nous.

Josep Bertran, responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol, essent col·laborador del FITT, ha comentat “em semblava que teníem un diamant en brut i crec que anem per bon camí amb aquest festival”. El director del festival, Joan Negrié ha qualificat el FIT com un festival de qualitat excepcional.
El FIT comptarà enguany amb 15 espectacles amb propostes de Madrid, Argentina, Euskadi, Iraq, Anglaterra, França, Hongria i Catalunya. El protagonista de la inauguració del dia 12 de juliol serà “Crimen y Telón“, de Ron Lalá. Es tracta d’una de les companyies de teatre contemporani amb més projecció internacional. Es tracta d’una estrena exclusiva a Catalunya.
Cal destacar enguany dos espectacles d’artistes tarragonins: “Vaig ser pròsper”, de Marc Chornet i “A  no me escribió Tenesse Williams”, de Roberto G. Alonso. L’espectacle de Marc Chornet és de caire visual, no hi ha paraules. L’espectador a partir del que veu pot interpretar la obra. Pel que fa a l’espectacle dirigit per Roberto G. Alonso tracta de connectar amb la dignitat com a persona. Es tracta d’una peça amb dramatúrgia de Marc Rosich, que fa incursions en la dansa, el teatre de gest, el text clàssic, el playback, la cançó en directe i la performance per contactar directament amb el públic.

Una proposta que es pretén consolidar és el YOUNGFITT. Durant els dies 17, 18 i 19 de juliol es podran veure dos espectacles, a les 19h i a les 21h. Entre un espectacle i un altre, tothom podrà sopar al jardí del Teatre Metropol. I, a més, pel sol fet de venir un dia, es tindrà dret a assistir als dos workshops que ofereix el festival. Com l’edició anterior es manté el premi YOUNGFITT del públic, que es lliurarà el dia 19 a la companyia que hagi sumat una puntuació més elevada. A més, s’incorpora un nou premi que serà atorgat per part d’un jurat.

Les entrades i abonaments ja estan a la venda a la web del FITT www.fitt.cat i a la taquilla de la Sala Trono-Armanyà (Cr. Armanyà 11) dijous i divendres de 18 h a 20 h fins el 29 de juny. L’entrada general es manté a 18 euros, l’entrada general d’un dia de YOUNGFITT inclou 2 espectacles, sopar i workshop per 18 euros.