El Teatre Tarragona torna amb 26 espectacles aquesta temporada

La programació combina els grans clàssics amb les obres més esperades del moment

L'alcalde Pau Ricomà i el tècnic de Cultura, Carles Figuerola, en la presentació de la temporada al Teatre Tarragona. Foto: JC

Després de mesos tancat pels problemes amb el sostre, el Teatre Tarragona tornarà a obrir les seves portes el pròxim 18 d’octubre per inaugurar una temporada teatral que s’allargarà fins al 22 de maig. La programació comptarà amb 26 espectacles combinant grans clàssics amb les obres més esperades del moment, sense oblidar les cites amb la dansa, la màgia i l’òpera.

Joel Joan, Joan Pera, Emma Vilarasau, Josep Maria Pou, Mercè Sampietro o Quim Masferrer són només alguns dels noms més destacats que passaran per l’escenari del Teatre Tarragona durant els pròxims mesos, que també viurà les representacions d’autors clàssics com Samuel Beckett, Josep Maria de Sagarra o Federico García Lorca.

Entre les obres més destacades sobresurten especialment Jerusalem, el muntatge transgressor dirigit per Julio Manrique que va obrir l’última edició del festival Grec de Barcelona; Vaselina, una producció de la tarragonina Salta Trono amb el suport dels Teatres de Tarragona; La Tendresa, que arriba de la mà de Dagoll Dagom i T de Teatre, i l’exitós musical Lehman Trilogy.

Cal destacar que de les obres que van haver de ser cancel·lades la temporada passada pel despreniment del sostre se n’han recuperat quatre: Rhumans, Escape Room, Troia, una veritable odissea!Maremar. En el cas d’aquesta última, estava previst que no es fes més, però la companyia Dagoll Dagom es va comprometre a actuar a Tarragona i ha allargat uns mesos més la seva representació.

La dansa tampoc faltarà a la seva cita de cada temporada amb les representacions d’El TrencanousHipstory. Els amants de l’òpera també podran gaudir de La Cenerentola de Rossini i Macbeth de Verdi. A més, la màgia es consolida a la programació del teatre tarragoní amb els espectacles Déjà Vu – Creuràs que ja ho havies viscut, del Mag Edgard (guanyador de la segona edició del programa Pura Magia de TVE) i Hidden, que permetrà gaudir dels trucs en tres dimensions de Nuel Galan.

Un 90% de les representacions tindran lloc el dissabte a la nit gràcies a la consolidació de la fórmula estrenada l’any passat de fer una única temporada de tardor a primavera. “Volem que sigui un servei públic i per això apostem per tots els gèneres teatrals i oferir una programació transversal per a tots els gustos”, ha dit l’alcalde de Tarragona i regidor de Cultura, Pau Ricomà, qui ha afegit que l’objectiu és “que el Teatre Tarragona es converteixi en un espai escènic de referència territorial”.

Pel que fa a les entrades, es manté la política de contenció de preus i d’oferta d’abonaments i descomptes per apropar el teatre al màxim públic possible. La venda d’entrades començarà el dijous 3 d’octubre, a partir de les 10 h, a les taquilles del Teatre Tarragona. També es manté l’opció Last Minute Teatre, que permet adquirir entrades per només 10 euros si es compren a taquilla 30 minuts abans de començar l’espectacle. Uns dies abans es produirà la renovació dels abonaments ja existents prèviament (fins al 23 de setembre a través d’Internet i presencialment els dies 27 de setembre i 2 d’octubre a les taquilles del Teatre).