El teatre internacional pren protagonisme a Tarragona

En aquesta ocasió, Repsol contribueix a l’organització del IV Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT 2017) i, amb una aportació de 35.000 euros, n’és el patrocinador oficial

0
716

Avui al matí, el director del FITT, Joan Negrié, i el responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, han signat el conveni de col·laboració entre Repsol i La Sala Trono, que encapçala el Festival Internacional de Teatre de Tarragona.

Dignità Autonome Di Prostituzione (DADP), de Luciano Melchionna i Betta Cianchini, és l’obra que inaugurarà la quarta edició del FITT els dies 14 i 15 de juliol a les 21.30 h, al teatre Metropol, i que avui s’ha presentat una petita mostra de l’espectacle amb el posterior acte de signatura del conveni.

L’espectacle, presentat en petit format al Conservatori de Música, ara pren força amb 24 actors italians en escena que porten 10 anys de trajectòria i més de 400.000 espectadors al seus peus. El director, Luciano Melchionna afirma que la performance és un binomi entre prostitució i artistes que pretén fer una crítica ferotge al sistema cultural d’Itàlia i donar, altra vegada, el valor i la dignitat que es mereix l’art. Dignità Autonome Di Prostituzione començarà al carrer i els espectadors podran gaudir d’un recorregut amb la presentació dels artistes i un joc amb 16 estances de prostitutes repartides per tot el teatre, on s’oferiran diverses representacions.

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), organitzat per la Sala Trono amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i del Departament de Cultura de la Generalitat, i el patrocini de Repsol, tindrà lloc del 14 al 23 de juliol a diferents teatres i espais de la ciutat.
Joan Negrié, director del FITT, afirma que «estem profundament emocionats, ja que vam començar el 2011, en temps de crisi, i malgrat les dificultats, hem arribat a la quarta edició i, a partir d’aquest any, serà anual». La quarta edició del Festival manté l’objectiu de ser un punt de trobada de nous llenguatges escènics i una porta a nous talents a nivell nacional i internacional, «que facin de Tarragona un lloc de referent teatral i que des del Festival intentem marcar un segell autèntic de noves dramatúrgies internacionals a Tarragona».

La Sala Trono contribueix, des de fa més de 14 anys, a augmentar i professionalitzar el panorama cultural al Camp de Tarragona, i facilita al públic l’accés a les arts contemporànies.

VICTÒRIA ALTÉS DALMAU

FER UN COMENTARI