El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, inaugura una exposició de fotografia

La mostra estarà oberta fins el 7 de setembre de dilluns a dissabte (laborables) de les 9 a 14 hores

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha inaugurat avui dimecres dia 14 d’agost una exposició que, sota el títol de “Raíces” recull una dotzena d’instantànies de la fotògrafa tarragonina, Alba Rodríguez. A l’acte ha assistit també el Vicecònsol del Marroc, Bensaid Azel Arab. Romandrà oberta fins el 7 de setembre de dilluns a dissabte (laborables) de les 9 a 14:00 hores. 

L’exposició és fruit de la col·laboració l’Associació Àrab d’Estudiants de Tarragona (AAET) conjuntament amb la fotògrafa Alba Rodríguez Núñez i amb el suport de l’associació juvenil cultural Ariadna i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El material exposat cerca la reflexió de la societat mitjançant la fotografia. Pretén  representar les joves generacions del col·lectius immigrants i trencar amb els estereotips socials, acabant així amb tot tipus de discriminació i desigualtat. Cada una de les 12 fotografies està acompanyada per una frase dels i les voluntàries de l’AAET que han treballat conjuntament amb la fotògrafa Alba Rodríguez Núñez.

L’Associació Àrab d’Estudiants de Tarragona és una entitat fundada per estudiants de la universitat el 2015.sense ànim de lucre associada a la Universitat Rovira i Virgili Els seus objectius són promoure l’educació entre els estudiants de Tarragona i vetllar per la difusió i connexió cultural.

L’activitat de l’AAET és assessorar, orientar i motivar els estudiants així com a les famílies, involucrar-los en la comunitat tarragonina i facilitar l’intercanvi cultural i impulsar els valors d’igualtat així com contribuir a la lluita contra la discriminació.

Alba Rodríguez Núñez va nàixer a Tarragona l’any 1984. Va estudiar a Barcelona, a l’escola de disseny i art Eina (2002-2006), Institut d’estudis fotogràfics (2009), i l’ escola  Gris Art especialitzant-se en bodegó, retrat i moda (2012). Ha exposat en nombrosos llocs com el festival de fotografía Scan, a Tarragona, així com Barcelona, Mallorca, Francia, Polonia, Londres y Copenhague. Ha guanyat dos premis Laus i un premi del Diari Ara y Formentera Fotogràfica.  Combina la docència amb el desenvolupament de la seva obra tant a l’estudi com a l’exterior.