El cineasta tarragoní Jose Luis Montesinos enceta la 19a edició del Festival REC

El Festival tindrà lloc entre el 3 i el 8 de desembre a l'Antiga Audiència de Tarragona, i es projectaran una vintena de peces

El director del REC, Xavier García Puerto, i el cineasta Jose Luis Montesinos durant la presentació del REC. Jan Magarolas.

Aquesta setmana arriba a Tarragona el REC, el Festival Internacional de Cinema de Tarragona. Celebrarà la seva 19a edició amb el l’emergència climàtica com a eix central i comptarà amb la presència del cineasta tarragoní Jose Luis Montesinos, encarregat d’encetar la programació. Montesinos té una llarga experiència en curtmetratges, i el 2016 va guanyar un Premi Goya, un Gaudí i un Forqué per El corredor. Ara presentarà el seu primer llargmetratge, Cuerdas, que arribarà als cinemes al febrer.

El REC es defineix com un festival d’òperes primes i inèdites, a banda de destacar el talent local. Per això, ha distribuit el cartell en diverses seccions: Òpera prima, Seccions Vermut – que es farà els festius i caps de setmana i on es podrà prendre un vermut després de les pel·lícules-, Emergències – dedicat a films sobre el canvi climàtic -, Primer test i MiniREC, destinat a un públic familiar. A més, a Autors de Tarragona es passaran sis projectes fora de concurs de joves creadors del territori.

Enguany la programació comptarà amb tres pel·lícules nominades als Premis Goya 2020: O que arde, La inocencia i Les misérables; i amb els nominats a millor direcció de fotografia, Mauro Herce, i a millor actriu revel·lació, Carmen Arrufat.

Paral·lelament a la projecció general, durant les setmanes prèvies s’han realitzat una desena de mostres a diferents projeccions, com Altafulla, La Ràpita, Manresa, Alcalá de Henares o Madrid.

El Festival tindrà lloc a l’Antiga Audiència de Tarragona, i finalitzarà el diumenge 8 de desembre. La programació completa es pot consultar aquí i les entrades es poden comprar al web del Festival o a les botigues El Lloro i Shiva Music.